изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:33 EET
41 ДЕЦА СА "СПАСЕНИ" ОТ ДОМ ЗА ТРИ МЕСЕЦА    
ОбществоВ 41 случая специалисти от Отделите за закрила на детето се предотвратили постъпването на малчугани в домове в областта за последните три месеца.

 Това става ясно от информация за изпълнение на Националната програма за закрила на детето за 2005 г. на регионалната дирекция "Социално подпомагане". В нея се посочва, че една от основните дейности е работа по намаляване броя на децата, отглеждани в специализирани институции. През периода социалните работници са работили по 211 случая, в които родители желаят да дадат децата си в дом, някои от тях са от предходни месеци. Отчита се добра връзка между специалистите и родилните отделения в областта. Към МБАЛ в Балчик е обособен консултативен център за подкрепа на самотни майки. Добре работеща е връзката между отделите в областта и Дома за медико-социални грижи в Добрич.
Към момента 222 деца са подходящи за отглеждане в приемни семейства, на 217 от тях вече е направена нужната оценка, става ясно още от информацията. Въпреки работата на социалните работници и разгласата по медиите обаче в областта все още няма нито едно приемно семейство.

 


Сходни връзки

41 ДЕЦА СА "СПАСЕНИ" ОТ ДОМ ЗА ТРИ МЕСЕЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди