изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:05 EET
ИБРЯМА И БОНИ ЩЕ ВЕСЕЛЯТ РОМИТЕ В КАВАРНА    
НовиниГости на града ще бъдат още Тончо Токмакчиев и Камен Воденичаров и оркестър "Ока" от Добрич

Международният ден на ромите ще бъде отбелязан в Каварна с богата програма днес. Концерт ще изнесат носителят на наградата на публиката на Би Би Си Иво Папазов - Ибряма и неговият оркестър, на каварненска сцена ще пее фолкпевицата Бони, както и оркестър "Ока" от Добрич. Участие в празника ще вземат и каварненският фолклорен танцов състав "Бизоне", както и възпитаници на детски градини и училища от общината. За настроението на каварненци и гости на града ще се погрижат също "Хамалите" от Каналето - Тончо Токмакчиев и Камен Воденичаров. Празничната програма ще започне днес в 10.30 часа в квартал "Хаджи Димитър" в Каварна.
Вчера в ромския квартал "Х. Димитър" бе открита новоасфалтираната улица "Изгрев". Лентата преряза кметът на община Каварна Цонко Цонев, заедно със звездата от "Шоуто на Слави" Любо Нейков. 80 000 лева са средствата заделени от общината за асфалтирането на 350 - метровата улица, на която се намират над 60 къщи. От седмица жителите на кв. "Хаджи Димитър" имат и ново улично осветление.
За година и половина асфалтираните улици в ромския квартал са четири. В капиталовия списък на общината за 2005 година е предвидено асфалтирането на още две. Ще бъдат подменени и водопроводите на две улици.
Ден преди Международния ден на ромите кметът Цонко Цонев направи дари компютърна техника на ЦДГ "Детелина" в кв. "Хаджи Димитър".
 


Сходни връзки

ИБРЯМА И БОНИ ЩЕ ВЕСЕЛЯТ РОМИТЕ В КАВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди