изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 10:07 EEST
ДОБРИЧ - АТРАКТИВЕН ЗА ТУРИСТИТЕ    
НовиниИма идеи те да участват в изработването на изделия в работилниците в "Старият Добрич", да се снимат с традиционни добруджански носии, да посещават каньона на Суха река и Дуранкулашкото езеро

Пропускателни пунктове и информационен център ще бъдат изградени в "Старият Добрич". До края на годината комплексът ще бъде реконструиран със средства по програма "Красива България", а проектът е на стойност около 130 000 лева. Ще бъде подменена настилката, ще се направят ремонт на дървените стълбове за осветление, пребоядисване и препокриване на административната сграда, озеленяване и изграждане на малка естрада и детска площадка около часовниковата кула. Това стана ясно на вчерашното заседание на Консултативния съвет по туризъм. Два пропускателни пункта ще бъдат монтирани на местата, откъдето влиза основният поток от туристи. В постройките ще се събират такси от организираните групи посетители, ще се продават и рекламни брошури. Общината се надява така да спре влизането на превозни средства, които  рушат настилката и нарушават автентичната атмосфера в комплекса.
Със средства по "Красива България" тази година ще продължи и реконструкцията на градския парк. Ще се преасфалтират алеите, ще се подменят бордюрите, ще се извърши озеленяване и т.н.
Нови туристически маршрути ще привличат през това лято гостите на Добрич. Продължителността на всеки ще е най-много 4 часа. Освен посещение на включените в него обекти, се предвижда шопингтур с възможност за обяд. Предвидени са още посещения на експозицията "Археологията на Добруджа", представяне на автентични народни обичаи, дегустация на вино и т.н., а така също разглеждане на храм "Свети Георги" и Етнографската къща, възможности за снимки с традиционна добруджанска носия и градски облекла от началото на века. Обмисля се също идеята туристите да могат да участват в изработването на изделия в работилниците в "Старият Добрич". Групите с по-специални интереси ще могат да посетят каньона на Суха река и Дуранкулашкото езеро.
Съвместно участие на пролетния панаир в Пловдив замислят общините Добрич и Добричка, стана ясно още вчера. Освен икономическия си потенциал, те планират да покажат на форума и възможностите за туризъм, които предлагат. В момента двете общини работят и върху създаването на културен и бизнес календар. От своя страна община Добрич е отделила средства и за изработването на рекламен филм за забележителностите на града,който ще бъде показан на туристите в Албена.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ - АТРАКТИВЕН ЗА ТУРИСТИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди