изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:02 EET
ДНЕС ВАРНЕНСКИЯТ АПЕЛАТИВЕН СЪД ЩЕ СЕ ПРОИЗНЕСЕ ПО ЖАЛБА НА ОКРАЛИЯ "ДОБРУДЖАНСКИ ПРОТЕИН" СВЕТОСЛАВ ТОДОРОВ    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд е наложил на Тодоров наказание "Лишаване от свобода" за срок от 18 години при първоначален строг затворнически режим,  "Лишаване от права" да заема държавна длъжност и да упражнява професия, свързани с управление и разпореждане с парични и материални ценности за срок от 18 години както и конфискация на движимо и недвижимо имущество, подробно описано в присъдата на първата съдебна инстанция.

Варненският апелативен съд е насрочил за разглеждане делото, образувано по жалба на Светослав Тодоров, постъпила срещу присъда на Окръжен съд - Добрич, от 25 октомври 2004 г.
 С нея Тодоров е бил признат за виновен в това, че през месец май 1995 г. - месец март 1997 г. в гр. Добрич, в качеството си на длъжностно лице - управител на "Добруджански протеин" ЕООД - гр. Добрич, и изпълнителен директор на дружеството, е присвоил чужди движими вещи и пари, на обща стойност 168 724 686 неденоминирани лева, които са му били поверени да ги управлява и извършеното присвояване е в особено големи размери и представлява особено тежък случай.
Съдът е наложил на Тодоров наказание "Лишаване от свобода" за срок от 18 години при първоначален строг затворнически режим,  "Лишаване от права" да заема държавна длъжност и да упражнява професия, свързани с управление и разпореждане с парични и материални ценности за срок от 18 години както и конфискация на движимо и недвижимо имущество, подробно описано в присъдата на първата съдебна инстанция.
Със същата присъда Тодоров е бил признат за виновен в това, че в качеството на длъжностно лице - член на съвета на директорите на "Добруджански протеин" АД гр.Добрич и в кръга на службата си е подбудил Иванка  Димитрова - началник склад в същото предприятие, да състави официални документи - 7 бр. пропуски за извозване на товари. Съдът е наложил наказание "лишаване от свобода" за срок от 3 години.
Тодоров е бил оправдан по първоначално повдигантото му обвинение, че през май 1996 г. в гр. Добрич, в качеството си на длъжностно лице - управител на ЕООД "Добруджански протеин"q и в кръга на службата си е разпоредил на Лилия Колева - счетоводител в дружеството, да състави официален документ - счетоводен картон, в който да удостовери неверни обстоятелства.
Съдът е определил Тодоров да изтърпи най-тежкото от наложените му наказания - "лишаване от свобода" за срок от 18 гонини, което следва да бъде изтърпяно при първоначален строг затворнически режим и "лишаване от право" да заема държавна длъжност и да упражнява професия, свързани с управление и разпореждане с парични и материални ценности за срок от 18 години, както и конфискация на част от имуществото, подробно описано в присъдата.
Тодоров е осъден да заплати на "Добруджански протеин" АД лихва върху сумата, за чието присвояване е осъден.
В постъпилата жалба се иска присъдата да бъде отменена.
 


Сходни връзки

ДНЕС ВАРНЕНСКИЯТ АПЕЛАТИВЕН СЪД ЩЕ СЕ ПРОИЗНЕСЕ ПО ЖАЛБА НА ОКРАЛИЯ "ДОБРУДЖАНСКИ ПРОТЕИН" СВЕТОСЛАВ ТОДОРОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди