изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:44 EEST
Стреляха по Киро Японеца    
Новини  Кирил Кирилов-Киро Японеца е бил прострелян в главата малко след 17.00 на кръстовището на столичния бул. "Васил Левски" и ул. "6-ти септември", срещу бирария "Ботуша", съобщиха от МВР.

Срещу Кирилов е стрелял неизвестен мотоциклетист, докато пресичал булеварда, уточняват от вътрешното министерство.
Очевидци твърдят, че в същото време е минавал и тролейбус и цяло чудо е, че няма пострадали граждани.
След стрелбата охраната на Японеца незабавно го е откарала в Институт "Пирогов"

Директорът на Института д-р Спас Спасков е заявил, цитиран от БТА, че Кирилов е в противошокова зала, в изключително тежко състояние.

Към 19.00 обаче раненият е откаран във Военно-медицинска академия за изследвания, тъй като скенерът и магнитният резонанс на "Пирогов" не работят.
Шефът на ВМА ген. Стоян Тонев потвърди, цитиран от БТА, че състоянието на Кирилов продължава да е много тежко и критично, но той е жив.

Ройонът на ВМА е отцепен от полиция и военна полиция, тъй като по-рано - пред "Пирогов", се е сигнало до сблъсък между роднини на Японеца и група неизвестни мъже.

Това е второ покушение срещу Японеца, след като през юни 2003 година бе прострелян в рамото, като нападателят отново е стрелял от мотоциклет.

Само преди по-малко от месец съдът за втори път оправда Кирилов по обвинения в незаконно притежаване на оръжие.
През 2001 година при показна спецакция Японеца бе арестуван, след като в дома му бяха открити незаконни 2 пистолета "Макаров", пистолет "Валтер" и ловна пушка. Намерени бяха и 76 хиляди марки и 36 хиляди лева, за чиито произход Кирилов не е могъл да даде обяснение.

От години криминалисти твърдят, че Киро Японеца е един от основните наркодилъри в София, като в НСБОП предполагат, че той е засегнал интереси на хора, поели наркобизнеса на убития на о-в Аруба Поли Пантев.
http://www.news.bg

 


Сходни връзки

Стреляха по Киро Японеца | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди