изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:17 EET
НОВИ ЕНЕРГИЙНИ АГНЕЦИИ В ЧЕРНОМОРСКИЯ РЕГИОН    
НовиниВ края на 2004 Асоциацията на българските черноморски общини (АБЧО) стана съинициатор на още един успешен европейски проект -  “Създаване на енергийни агенции в Регион Лоара (Франция), Вармланд (Швеция), Помурие (Словения), Бургас и Добрич (България)”.

Проектът е с продължителност 36 месеца и се реализира с финансовата по подкрепа на програма “Интелигентна енергия за Европа” на Генерален Директорат “Енергия и транспорт” на Европейската комисия. Реализацията му започва от месец януари 2005. Координатор на проекта е Областния Синдикат за управление на енергията в Регион Лоара (Франция).

Уникалното в този проект е, че за предвид високото качество на предложените от екипа на АБЧО проекти за създаване на регионални и местни енергийни агенции, Европейската комисия се съгласи да бъдат създадени две отделни енергийни агенции в една и съща държава в рамките на един проект. Това е много рядка практика в условията на програма “Интелигентна Енергия за Европа” и единствена сред проектите, които бяха одобрени за финансиране през 2004 година.

Създаването на две нови енергийни агенции, които да обслужват индивидуално интересите на общините-членки на АБЧО в Област с административен център-Бургас и Община Добрич ще даде възможност за разработване на проекти и организиране на мероприятия, съобразени с индивидуалния ресурсен потенциал и планове за развитие на общините.

На 11 април 2005 г. стартира едновременно публичното представяне на всичките пет агенции по проекта в България, Франция, Словния и Швеция. Новосъздадените институции се ангажират ще представят в унифицирана форма и график регулярна информация за дейността си и а партньорските си проекти в публичното пространство. 

 


Сходни връзки

НОВИ ЕНЕРГИЙНИ АГНЕЦИИ В ЧЕРНОМОРСКИЯ РЕГИОН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди