изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:10 EEST
ЗА ДВОЙНО ПО-ГОЛЯМ БЮДЖЕТ ЩЕ НАСТОЯВАТ ДЖИПИТАТА    
ЗдравеЗа двойно по-голям бюджет за джипитата през следващата година ще настоява Националното сдружение на общопрактикуващите лекари /ОПЛ/ в България.

Това съобщи председателят на организацията д-р Любомир Киров, който взе участие в срещата на ОПЛ от Североизточна България в Албена през уикенда. Според д-р Киров, за настоящата година бюджетът е 105 000-106 000 лева, през 2006 г. трябва да стане около 210 000-212 000 лева. По-добрият финансов ресурс щял да доведе до превеждане на медицинската практика в България в съответствие със стандартите на Европейския съюз. Като пример д-р Киров посочи едно от изискванията - за улеснен достъп до амбулаторните кабинети на ОПЛ на хората с увреждания, което обаче било свързано с нуждата от инвестиции.
Председателят на националното сдружение опроверга мита за високите доходи на ОПЛ. Като пример той посочи, че един лекар с практика от 1 200-1 500 пациенти получава не повече от 300-400 лева на месец. От друга страна той се нуждае от непрекъснато обучение и квалификация и откъсването му от работа води до финансови загуби.
Националното сдружение на ОПЛ ще настоява за бързо решаване на проблема с информационната система на НЗОК, който води до трудности при отчитането на джипитата, каза още д-р Киров. Непрекъснатите промени в софтуера на касата водели до връщане на лекарите по няколко, дори до девет пъти.

 


Сходни връзки

ЗА ДВОЙНО ПО-ГОЛЯМ БЮДЖЕТ ЩЕ НАСТОЯВАТ ДЖИПИТАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди