изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:09 EEST
МИНИСТЪР КУНЕВА ЗАПОЗНА ОБЩИНАРИ С ДОГОВОРА НИ ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ КЪМ ЕС    
НовиниНа форум, провел се миналата седмица в столицата, на който присъства и зам.-кметът на Добрич Галина Митева, министърът по европейските въпроси Миглена Кунева е разяснила пред присъстващите представители на местната власт договора ни за присъединяване към Евросъюза.

Г. Митева сподели, че подробно са били запознати със структурата на договора, както и с предпазните клаузи, включени в него. По време на срещата е станало ясно, че 70 % от европейското законодателство ще трябва да се прилага от местните власти. "Общо 96 хил. страници са нормативните актове, от които вече 80 хил. страници са преведени на български. По искане на Германия и Австрия е включено ограничение за свободно движение на хора, като максимално това може да бъде 7 години. В друга предпазна клауза е записано, че чужденци не могат в рамките на 5 години да придобиват земя у нас за второ жилище" - разказа още по време на кметската оперативка Г. Митева и добави - "Признати са всички български напитки, като сред тях са Добруджанска мускатова, Тервелска кайсиева, които са от нашия регион."
 


Сходни връзки

МИНИСТЪР КУНЕВА ЗАПОЗНА ОБЩИНАРИ С ДОГОВОРА НИ ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ КЪМ ЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди