изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 21:47 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 11 АПРИЛ    
Ред и сигурностБюлетин на МВР от 15 април

София. Двама грабители - гастрольори бяха задържани след поредния им набег от служители на Седмо РПУ. Двойката действала на територията на ж.к.”Студентски град”. С.Г./18 г./ и Х.О./19 г./, двамата от Перник, нападнали младежи пред блок в комплекса, нанесли им побой и им отнели личните документи и мобилен телефон. Част от ограбеното е иззето и върнато на собствениците. Вчера сутринта перничаните направили опит да ограбят 20-годишно момиче до Студентска поликлиника, но този път били заловени от автопатрул на РПУ. По случая е образувано дознание, наложена им е мярка “задържане под стража” за 72 часа.
В дежурната на Пето РПУ вчера се получил сигнал за трима ранени с нож при възникнал скандал между съседи в кв. “Христо Ботев”. На мястото са пристигнали служители на РПУ и екипи на “Спешна медицинска помощ”. Тримата ранени - двама мъже и една жена, са настанени в болница с прободни и порезни рани по ръцете и тялото, без опасност за живота им. Установено е, че извършител е 19-годишният Д.С. от квартала, който се укрива и се издирва от полицията.
Криминално проявените С.Й./29 г./ и И.С./24 г./ са в следствения арест за извършени жилищни кражби. Служители от Девето РПУ са ги задържали след като двамата отмъкнали пари, златни накити, компютър и различни вещи от две жилища в ж.к.”Люлин”. Те проникнали вътре през незатворени прозорци и врата.   
Благоевград. Служители на РПУ – Петрич откриха и иззеха наркотично вещество. В събота късно вечерта в полицейското управление е получена информация, че младежи от Варна обикалят района около града с таксиметров автомобил, за да търсят канабис. При направената незабавно проверка на разклона за село Рибник е спрян таксиметров автомобил “ Мерцедес 190”, управляван от 54– годишния петричанин Г. Ш. В автомобила пътували и варненците К.С. /22 г./ и връстникът му А.В., в чийто багаж е намерен и иззет сух канабис с тегло 2,810 гр. По случая е образувано следствено дело.
Стара Загора. Вчера по обяд в оперативната дежурна част на РПУ-Чирпан е получено съобщение, че охраната на складова база в с.Горно Белево, общ. Братя Даскалови, е задържала двама крадци. Старозагорците Е.И. /34 г./ и Д.Г. /41 г./ са заловени в близост до северния портал на базата,  в момент на товарене на предварително изнесени от военния обект части за танкове: два торсиона, 27 носача, накрайник и две макари с куки. Щети са в процес на изясняване. Двамата мъже са задържани за 24 часа. По случая е образувано  полицейско производство.
Пловдив. Полицай от ІV РПУ пострада при изпълнение на служебните си задължения снощи. Около полунощ в районното управление е получен сигнал за нарушение на нощната тишина от студентска компания в апартамент на ул.”Богомил”. При повторното посещение от автопатрул възниква конфликт между единия от служителите и живеещия в дома Н.И./19 г./ от Лясковец. Младежът отказал да изпълни разпорежданията на сержанта и оказал физическа съпротива, като счупил дясната ръка на полицая. Н.И. е задържан за 24 часа в полицейското управление. Концентрацията на алкохол в кръвта му е била 1,56 промила.
Кюстендил. 900 дка смесена гора е унищожена от пожар в землището на селата Сушица, Злогош, Кортен, община Трекляно. Сигналът за пожара е постъпил в РСПАБ – Кюстендил вчера в 13.40 часа. Изгорели са и 4 000 дка храсти и лесонепригодни площи. Огънят в 50-годишната гора е гасен от пожарникари, местно население, горски служители и лесничеи. Причината за пожара е небрежно боравене с открит огън. Пламъците са локализирани, но огнището все още не е ликвидирано. По случая ще бъде образувано следствено дело, има уличено лице. За времето от 8 до 10 април на територията на РДВР– Кюстендил са възникнали 19 пожара, 17 от които са причинени поради небрежност. В събота, на 9 април, в с. Ресилово, общ. Сапарева баня, са изгорели 10 дка борова гора.
РДВР- София. Полицаи от РПУ-Правец разкриха грабеж на жена, извършен през нощта на 8 април. Гражданин открил жертвата в безпомощно състояние към 2 часа през нощта до сградата на компютърния център на “Сити юнивърсити”. Пристигналите на местопроизшествието служители установили, че на  44-годишната жена бил нанесен побой от непознат мъж, опитал се да й отнеме 170 лв. Потърпевшата била настанена в ботевградската болница с контузни рани по главата. След няколко часа полицейските служители установили извършителя Р.С. /22 г./ от с. Разлив, стар познайник на полицията.По случая е образувано следствено дело.
През нощта в събота кметът на с. Венковец, Ихтиманско сигнализирал в местното РПУ за кражби от две вили в селото. На местопроизшествието е изпратен автопатрул. На черен път полицаите открили складирани откраднати вещи. На входа на с. Живково служителите спрели автомобил “Фолксваген Голф”, управляван от 26-годишния А.Б. от гр. Септември. В колата се возел И.К. /27 г./ от Самоков. И двамата мъже са стари познайници на полицията, осъждани за кражби. В автомобила също са открити вещи, обект на кражба от вилите. Извършен е обиск. Стойността на кражбата възлиза на около 2300 лв. Близо до блока, в който живеел И.К. в Самоков бил открит електрожен, откраднат от двамата същата нощ. Образувани са две дознания. Полицаи уточняват участието на двамата уличени в други кражби.
Служители на икономическа полиция от РДВР извършиха съвместни проверки на търговски обекти с представители на данъчните подразделения по места, отделите по търговия и защита на потребителите, Инспекцията по труда, ДНСК и Главна дирекция “Метрологичен надзор”. В Етрополе служителите проверили  три магазина за хранителни стоки и съставили актове на управителите за незаверени кантари.В Ботевград са съставени три акта за неиздаване на разплащателни документи в три склада на едро. На територията, обслужвана от РПУ-Костенец, са проверени 27 търговски обекта. В два павилиона за плодове и зеленчуци проверяващите констатирали нарушения, за което били съставени  актове по Закона за измерванията.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 11 АПРИЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди