изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:06 EEST
ОБУЧАВАТ УЧИЛИЩНИ ДИРЕКТОРИ ОТ ОБЛАСТТА    
ОбразованиеНовоназначени директори на държавни и общински училища от Добричка област от 20 до 22 април ще участват в обучение, което ще се проведе в Каварна.

Това каза за НДТ началникът на Инспектората по образование Рина Иванова. Става въпрос за 32-ма директори, спечелили конкурсите за ръководните постове, но по желание към тях могат да се присъединят и други. Срещата ще премине под мотото "Директорът - мениджър в училище", а в обучението вероятно ще вземат участие и лектори от Министерството на образованието и науката. Ще бъдат очертани насоките на работа. Ще се отбележи, че с навлизането на делегираните бюджети училищата стават относително финансово самостоятелни. Ще се коментират очакваните промени в Правилника за приложение на Закона за държавната просвета. Получена е заповедта на министъра на образованието Игор Дамянов, с която се утвърждава план- приемът. За Добричка област това са 54 паралелки с прием след завършен 7 и 8 клас. Максималният брой на учениците в една паралелка е 26.
 


Сходни връзки

ОБУЧАВАТ УЧИЛИЩНИ ДИРЕКТОРИ ОТ ОБЛАСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди