изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:19 EEST
БЛИЗО 800 КОМПЮТРИ ПРИСТИГАТ В УЧИЛИЩАТА В ОБЛАСТТА    
Образование В село Белгун учениците си пишат уроците на компютър, защото нямат пари за тетрадки и учебници. Това обаче дава много добри резултати

Всеки момент се очаква да пристигнат около 800 компютъра по втория транш за Добричка област по програмата "i България" на Министерството на транспорта и съобщенията. С тях ще бъдат оборудвани компютърни кабинети в 76 учебни заведения в областта, каза началникът на Инспектората по образование Рина Иванова. Тя припомни, че с първия транш компютри бяха осигурени за 22 училища. След пристигането на втория компютърни кабинети ще бъдат оборудвани във всичките 98 учебни заведения в областта, включително и в най-малките селски училища. В момента се обособяват помещения за кабинетите, защото това е едно от условията за получаването на компютрите. По програмата се осигуряват още монитори, принтери, клавиатури и мишки.
Оборудването на компютърен кабинет в каварненското село Белгун вече е дало положителни резултати, коментира Р. Иванова. Повечето от децата, посещаващи учебното заведение, са социално слаби и не разполагат с учебници и тетрадки. След пристигането на компютрите обаче учителите започнали да практикуват нов метод на преподаване, особено в часовете по математика, руски език и рисуване. Учителят пишел на дъската, а учениците преписвали материала на компютър. Това се оказал доста успешен вариант, защото, увлечени по техниката, децата по-бързо усвоявали и уроците.
Официалният старт на програмата "i България" и проекта "i клас" бе даден в началото на март от вицепремиера и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев. Проектът е на Министерството на транспорта и съобщенията и е за компютъризация на българските училища. Той е с тригодишен срок на изпълнение и предвижда 1200 училища в страната да бъдат свързани тази година с високоскоростен интернет, а през следващата това да бъде изпълнено във всички останали училища. До края на 2005 г. ще бъдат изградени 2480 компютърни класа с компютърно оборудване според броя на учениците.
 


Сходни връзки

БЛИЗО 800 КОМПЮТРИ ПРИСТИГАТ В УЧИЛИЩАТА В ОБЛАСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди