изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 23:16 EEST
Либия ни налага търговско ембарго за СПИН зарази    
НовиниЛибия обяви, че ще наложи търговски санкции на България, защото не е поела отговорността за заразяване на 400 либийски деца с вируса на СПИН.


Това съобщи либийски правителствен източник. Либия ще бойкотира българските компании ще затвори вратите за всички инвестиционни и търговски възможности за български компании, тъй като българското правителство пренебрегна исканията да поеме отговорност за действията на нейните граждани н СПИН-случая, заяви правителственият представител, цитиран от Ройтерс.
Междувременно Сейф ал Ислам Кадафи, синът на Муамар Кадафи, заяви, че арестуваните български медицински сестри ще могат да си заминат за България веднага, след като семействата на децата бъдат обезщетени и бъде подсигурена медицинска помощ. В интервю за германския вестник "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" Сейф ал Ислам Кадафи (на снимката) заявява убедеността си, че случаят с осъдените на смърт български медицински сестри ще бъд разрешен по начин, който удовлетворява както Триполи, така и европейците, предаде Дойче Веле.
Изявлението на сина на Кадафи съвпада със сензационното писмо на 13 лекари от Бенгази, публикувано (на арабски) в най-популярния опозиционен либийски сайт akhbar-Libya.com, базиран в Лондон. В писмото се казва, че българските медицински сестри са невинни, а за заразяването на децата били отговорни службите за сигурност и няколко души, които отговарят за здравеопазването, пряко свързани с полковник Муамар Кадафи.
"Ние като лекари сме сигурни 1000%, че тези са личностите, които извършиха това ужасно престъпление, ние ги познаваме", твърди лекарското писмо, цитирано от българските медии. Либийските лекари обаче се страхуват да разкрият имената си, но са готови да сторят това, ако има международна намеса и закрила за тях и семействата им.
Имаме достатъчно доказателства, те са ясни и категорични, че хората, свързани с Кадафи, са отговорни за това ужасно престъпление, пише още в писмото.
Някои от българските медици може би също са знаели, но са мълчали, когато хора извън болницата са идвали и са се месили в работата, твърдят лекарите. Българските медици нямат абсолютно никаква директна отговорност за това престъпление, категорични са те.
Ще проучим сайта и тогава ще коментираме публикуваното в него писмо, каза вчера единият от българските защитници - адвокат Георги Гатев. Той не скри, че е приятно изненадан от откровението на либийските лекари, коментира в. "Новинар". В Министерството на външните работи не разполагаха с официален превод на документа. News.dir.bg
 


Сходни връзки

Либия ни налага търговско ембарго за СПИН зарази | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди