изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:43 EEST
РИОКОЗ ЗАТВОРИ 14 ТЪРГОВСКИ ОБЕКТА    
Здраве 14 заповеди за спиране експлоатацията на търговски обекти,  които извършват дейност с храни без да са вписани в регионалния регистър и за които има издадени уведомления за отказ от регистрацията, съгласно Закона за храните, са издали от началото на годината специалисти от отдел "Контрол на хранителните обекти и храни" към РИОКОЗ.

През отчетния период на 2005 г. здравните инспектори са извършили общо 2201 проверки по закона, от които 2130 в обекти за търговия с храни и обществено хранене и 71 - в обекти за производство на храни от неживотински произход. За отстраняване на констатирани несъответствия със здравните изисквания са издадени 50 предписания за хигиенни мерки. 305 са съставените актове на физически и 38 на юридически лица - за нарушения по Закона за храните и наредбите към него. Проверени са 7 жалби от граждани, 2 от които са основателни. Изследвани са 40 проби храни за химичен,  17 за микробиологичен и 2 за микотоксикологичен анализ, от които няма установени с отклонения от нормативните изисквания.
        Към отчетния период в регистъра на РИОКОЗ- Добрич, са вписани 3217 обекта за производство и търговия с храни от неживотински произход, от които 171 са производствени, а 3045 търговски обекта. В процес на регистрация са 51 търговски обекта /предимно кухненски блокове към учебно-възпитателни заведения/, за които има издадени предписания и чийто срок на изпълнение изтича в края на май.

 


Сходни връзки

РИОКОЗ ЗАТВОРИ 14 ТЪРГОВСКИ ОБЕКТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди