изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:37 EET
НА ЦВЕТНИЦА ДЕЦА ЩЕ МАЙСТОРЯТ ХАРТИЕНИ ЦВЕТЯ    
КултураПриключи поредният етап от проект на добричката художествена галерия, реализиран с финансовата подкрепа на програма "Леонардо да Винчи" 

В края на миналия месец Гергана Михайлова от добричката галерия, заедно с други три нейни колежки - Даниела Радева от София, Христина Йорданова от Балчик и Галина Димова от Каварна, се завърнаха от двумесечна практика в Испания. Тя бе етап от проекта "Професионално обучение на млади специалисти по разработване на музейни образователни програми". Той се реализира от Художествената галерия в Добрич, в партньорство със Софийската градска художествена галерия и галериите в Балчик и Каварна. Финансовата подкрепа е на програма "Леонардо да Винчи" на Европейския съюз.
На пресконференция вчера Гергана, Христина и Галина споделиха опита, който са получили по време на практиката и който ще приложат у нас. В продължение на два месеца те са били в градовете Аликанте и Валенсия и са посетили музеи и галерии не само там, но и в други населени места. Трите разказаха, че в Испания има изключителен интерес от страна на родителите и на училищните настоятелства и децата често посещават музеите и галериите. Работи се в пасока на това зрителят да бъде привлечен към самия творчески процес и да участва активно в създаването на изкуството. От друга страна в бюджетите на музеите имало заложени доста финансови средства именно за обезпечаване на работата с младите и децата.
В добричката галерия вече е започнало планирането на различни прояви за привличане на най-малката публика. Първата от тях ще бъде още на Цветница, когато децата от клуб "Марияна", заедно с родителите си, ще изработват цветя от цветен картон. След това с тях ще бъде оформен огромен цветен венец.
Предстои добричката галерия да подготви мултимедийна презентация на проекта, която ще бъде представена на национална конференция на галериите в Сливен.
 


Сходни връзки

НА ЦВЕТНИЦА ДЕЦА ЩЕ МАЙСТОРЯТ ХАРТИЕНИ ЦВЕТЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди