изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:48 EET
ИЗНАСЯТ СПИСЪЦИ С БЕЗРАБОТНИТЕ С ПРЕКРАТЕНА РЕГИСТРАЦИЯ    
НовиниСписъци с имената на безработните лица, чиято регистрация е прекратена по тяхна вина, ще бъдат изнесени на информационните табла в сградите на общините Добрич, Добричка и Крушари, съобщиха от дирекция "Бюро по труда". Много често лицата, чиято регистрация се прекратява, не могат да бъдат открити, за да им бъдат връчени решенията, коментират специалисти. С обявяването на имената им на видно място, се счита, че са информирани за прекратената регистрация.

Най-често отпадането на безработните е заради неявяването им по график за полагане на подпис или при борсовия посредник за изпълнение на плана за действие. Други пък отпадат заради това, че не са уведомили ДБТ при промяна на обстоятелствата - при започване на работа. Специалистите от дирекцията разбират това благодарение на списъците с регистрираните трудови договори, които ежемесечно получават от РУСО.
Имената на отпадналите от регистрация през март ще бъдат изнесени в сградите на трите общини до дни. От ДБТ допълниха, че лицата, които не са получили решението си за прекратяване на регистрацията, могат да обжалват в 14-дневен срок от датата на обявяването на списъците в съответните общини по реда на Закона за административното производство.
 


Сходни връзки

ИЗНАСЯТ СПИСЪЦИ С БЕЗРАБОТНИТЕ С ПРЕКРАТЕНА РЕГИСТРАЦИЯ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди