изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:15 EEST
Ген. Бойко Борисов: Убийството на Божидар Добрев е в резултат на разкрития канал за амфетамини през Турция за Близкия Изток    
Ред и сигурност София. Убийството на Божидар Добрев е в резултат на разкрития канал за амфетамини през Турция за Близкия Изток, заяви за Агенция “Фокус” главният секретар на МВР генерал-лейтенант Бойко Борисов.

“Успешните действия на българските служби и на полицията през последните месеци, както и сътрудничеството със службите за сигурност на съседните страни доведоха до масирани удари срещу производството и експорта на синтетичните наркотици за Близкия Изток, което неминуемо доведе до разчистване на сметки в престъпния свят.”, допълни той.
Генерал Борисов припомни, че убитият, задно с Будимир Куйович-Бучко, са ръководили канала за амфетамини, който бе разкрит в Турция със задържането на повече от 120 кг. синтетична дрога в дипломатически автомобил, както и че Будимир Куйович бе експулсиран от България през януари.
Според данни на полицията Божидар Добрев- Дебелия е бил свързан в бизнеса с покойния Фатик, както и с нелегалната лаборатория за амфетамин сулфат, разкрита в село Пасарел. При разкриването на нелегалното производство полицията задържа и незаконно притежавано оръжие със заглушители и бойни патрони.
“В случая става дума за последствията разбиването на един изключително добре действал канал за трафик на синтетична дрога, който е осигурявал доста добър стандарт на убития – джип “Тойота Ландкрузер”, два автомобила “Мерцедес”, съобщиха за “Фокус” от МВР.

Агенция "Фокус" припомня:

Будимир Куйович е на 38 години, роден е в гр. Биело поле, Сърбия и Черна гора. В България има законен бизнес със санитарни материали и внос на автомобили втора употреба.
В началото на май 2002 г. в Пернишко е разкрита фабрика за амфетамини, намерени са още незаконно оръжие и боеприпаси. МВР издирва Куйович, като лидер на организирана престъпна група осъществяваща синтезиране, пакетиране и трафик на синтетични наркотици през България, но той успява да се укрие. Първоначално сръбските власти твърдят, че такъв човек не съществува, което води до дълга проверка чрез Интерпол и засичане на пръстови отпечатъци. Чак тогава службите на Сърбия и Черна Гора потвърждават, че Куйович е издирван и в родината си. След като е обявен за общонационално издирване в страната ни той се предава.
На 3 януари 2005 г. във Варна Куйович е задържан при специализирана операция на НСБОП, РДВР-Варна и дирекция "Миграция". Месец по- късно, на 9 февруари, служители на Дирекция “Миграция” – ДНСП и на НС ”Жандармерия” експулсират от страната Куйович и го предават на компетентните власти в Сърбия и Черна гора. Там той е издирван и има издадена заповед за арест заради няколко тежки кражби.
Името на Куйович се свързва и със скандала около задържаните при акция на НСБОП амфетамин на стойност около 10 милиона щатски долара в столичния квартал "Младост” 4. При акцията в началото на април са арестувани двама палестинци и един ливанец, които са част от канал за синтетични наркотици. По неофициална информация организатор и ръководител на канала е именно Куйович.

 

Божидар е името на мъжа, който беше застрелян снощи в столичния квартал “Манастирски ливади”

 14 април 2005 | 00:35
Агенция "Фокус" 

София. Божидар е името на мъжа, който беше застрелян снощи в столичния квартал “Манастирски ливади”, предаде БНТ. След като по мъжа е било стреляно от неизвестен засега извършител, той е бил откаран в Института за спешна медицинска помощ “Пирогов”, но по пътя е починал. Както Агенция “Фокус” съобщи, мъжът е бил прострелян смъртоносно в столичния квартал “Манастирски ливади” след 21,30 часа снощи и е починал на път за Института за спешна медицинска помощ “Пирогов”, предаде репортер на "Фокус".
Мъжът се е движил заедно с жена в сребрист “Мерцедес” CLK 200 Compressor със софийска регистрация С 1331. Стрелбата срещу него е станала в квартала при паркиране на автомобила.
"Мерцедес"-ът беше видян спрян пред Института “Пирогов”, запечатан с полицейски ленти и с натрошено вероятно от стрелбата дясно стъкло. По случая се води следствие, а полицията издирва извършителя на убийството.
Според Нова телевизия убитият е бил криминално проявен.
Агенция "Фокус" ще продължи да ви информира за развитието на случая.

Мъж беше прострелян смъртоносно тази вечер в столичния квартал “Манастирски ливади”

 13 април 2005 | 23:47
Агенция "Фокус" 

София. Мъж е бил прострелян смъртоносно тази вечер в столичния квартал “Манастирски ливади”. Инцидентът е станал след 21 часа. Мъжът е починал на път за Института за спешна медицинска помощ “Пирогов”, съобщи репортер на Агенция "Фокус".
Мъжът се е движил заедно с жена в сребрист “Мерцедес” CLK 200 Compressor със софийска регистрация С 1331. Стрелбата срещу него е станала в квартала при паркирането на автомобила. "Мерцедес"-ът беше спрян пред Института “Пирогов”, запечатан с полицейски ленти и с натрошено дясно стъкло.
Агенция "Фокус" ще продължи да информира за развитието на случая.

 


Сходни връзки

Ген. Бойко Борисов: Убийството на Божидар Добрев е в резултат на разкрития канал за амфетамини през Турция за Близкия Изток | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди