изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:37 EEST
"ПТИЦЕКЛАНИЦА" АД - СРЕД НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ДЛЪЖНИЦИ НА "ВиК"    
НовиниТова заяви за НДТ управителят на "ВиК" ЕООД инж. Николай Ангелов

Според управителя на водното дружество инж. Николай Ангелов няма никакъв ефект от бързите производства към техните длъжници, особено що се отнася за частните абонати. "Освен, че са осъдени, друго нищо не можем да предприеме, тъй като няма какво да им вземем на хората" - каза инж. Ангелов. Не са малко и юридическите лица, длъжни на водното дружество. Н. Ангелов посочи "Птицекланица" АД - Добрич, като едни от най-големите им длъжници и добави, че в последно време сред това число се е наредила и добричката болница.
В момента дружеството е изплатило вече на 100 % цесията и Корпоративна банка е разблокирала сметките на дружеството. "Всички наши приходи сега отиват в сметките на "Електроразпределение", тъй като имаме големи задължения към тях" - каза Н. Ангелов. В тази връзка управителят на водното дружество добави още, че се надява в най-скоро време да започнат разговори с енергодоставчика относно дълговете за потребената енергия и добави, че радващото е, че за последната година дълговете им не са увеличени.
Н. Ангелов заяви още, че не одобрява направеното му от Министерство на регионалното развитие и благоустройство и Министерство на финансите предложение дружеството да изтегли заем от Европейската банка, с който да осигури 25 % участие на държавата, за да бъде отпуснато финансиране по ИСПА. Припомняме, че 7 "ВиК" дружества от страната ще получат пари за подмяна на водопреносната мрежа от европейската програма ИСПА.
 


Сходни връзки

"ПТИЦЕКЛАНИЦА" АД - СРЕД НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ДЛЪЖНИЦИ НА "ВиК" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди