изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:44 EEST
“НИЕ СМЕ ГОТОВИ ДА ПОНЕСЕМ СВОЯТА ОТГОВОРНОСТ ЗА УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА”    
Политика

Това заяви на пресконференция водачът на листата на “Коалиция за България” в Добричка област - НИКОЛАЙ КАМОВ, председател на Политическо движение "Социалдемократи"



Комисия с народни представители от всички парламентарни групи е установила, че само в едно министерство - МРРБ, от програмите ИСПА и ФАР директно са загубени 38 млн. евро, а други 300 млн. евро са застрашени да не бъдат усвоени, заяви на пресконференция в Добрич Николай Камов – председател на Политическо движение "Социалдемократи" и водач на листата на "Коалиция за България" в Добричка област. Според него, досега нито един престъпник или мутра не е причинил на държавата това, което й е сторил министър Церовски. Основното, което новата власт на социалистите ще предприеме след победата на изборите, е повишаване на националния доход чрез ефективно използване на средствата от ЕС. "Всички ще работим за победа, но победата не означава спечелване на изборите. Победата е съставяне на правителство. Управлението ни няма да е ляво, а съчетание на либералното и социалното в следния смисъл - да се довършат реформите в либерализацията на икономиката в българска среда" - коментира Николай Камов.

"В българската външна политика, противно на много очаквания, могат да бъдат направени много съществени промени. На първо място трябва да се осигури последователност. Никой няма намерение да сменя външно-политическата ориентация на България, но освен членството в НАТО и ЕС, страната ни има огромни възможности. Загърбването на целия арабски свят доведе и до този резултат в Либия. Моят баща е бил дипломат в Сирия. Като дете 4 години съм бил там и 4 години в Афганистан. Това, което България имаше, беше унищожено, както бяха унищожени стопанските структури в Добруджа, и сега нашите медицински сестри гният в Либия. Това нямаше да се случи, ако ние не бяхме направили толкова големи грешки. Мога да кажа, че по отношение на Русия ние загубихме такива пазари, които щяха да осигурят хляб на добруджанци и пазари на стоките, произвеждани тук, които никой не може да осигури и след този момент, защото критериите на ЕС дълго няма да бъдат преодолими за българските производители" - допълни Камов.

Той прогнозира, че в Англия за трети път изборите ще бъдат спечелени от лейбъристите. Тази политика, която прави успешно управлението на лейбъристите, не е лява, но тя е успешна и социална. "България има нужда от стабилно правителство. Ние се стремим да спечелим абсолютно мнозинство. Още от Бузлуджа, в присъствието на президента на социалистическия интернационал, заявихме, че нашата цел е 121 мандата. Още не мога да кажа колко ще струва предизборната ни кампания. Предстои да разработим финансов план. Съобразно нуждите ще формираме приходна и разходна част на бюджета. Няма да използваме пари за купуване на гласове" - сподели още водачът на "Коалиция за България" на листата в Добричка област Николай Камов.

"Преди 14 години на добруджанска земя бе моето прохождане в голямата политика. Сега ситуацията е различна. Не знам дали това е тъжно, но тогавашните ни мечти се сбъдват. България става член на ЕС. Това е въпрос на процедури. Животът на хората е далеч от това, което можем да наречем мечта, но и това ще стане. Имам една любима мисъл. Ханс Дитрихт Геншер е казал: "Нещата ще се подобряват, но няма да стават по-лесни". Много съм впечатлен от първото заседание на предизборния център и искам да кажа това, че всички ние ще работим за победа. Ние сме готови да понесем своята отговорност за управлението на страната. Имаме модерна програма" - допълни той.

Николай Камов заяви, че е радостен, че има достойни опоненти в Добрич. "Има нещо общо между нас. Аз съм първият съпредседател на съвместния парламентарен комитет "България - ЕС", когато бе подписано споразумението за асоцииране на България през 1995 година. Господин Даниел Вълчев в момента е съпредседател на този комитет. Това е на парламентарно ниво структурата, която осигурява връзките с Европейския парламент. Доколкото ми е известно, г-н Николай Младенов също е бил за известно време там. И тримата водачи сме работили за България със своето присъствие. Разликата между нас е, че за добруджанци животът ще бъде много по-различен в зависимост от това как нашите партии ще се представят на тези избори. Защото 8 години дясно рестриктивно управление, което запази една макроикономическа стабилност, практически не прояви никаква социална чувствителност, не може да бъде наречено европейска политика на българска земя. Европолитиката остана на ниво междудържавни отношения. Нямаше чувствителност към проблемите на хората. България ще бъде наистина присъединена, когато в Каварна, Крушари, Балчик, хората почувстват това" - каза още Н. Камов. НДТ

 


Сходни връзки

“НИЕ СМЕ ГОТОВИ ДА ПОНЕСЕМ СВОЯТА ОТГОВОРНОСТ ЗА УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.23 секунди