изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:09 EEST
КУРОРТИТЕ СТАВАТ САМОСТОЯТЕЛНИ ОБЩИНИ    
Парламент

Ивелина ОПРИКОВА, спец. кор на НДТ в Народното събрание

Декларация в подкрепа на медицинските ни сестри,осъдени на смърт в Либия, подготвиха народните ни представители. Тя ще се гласува днес. Депутатите имат намерението с тази декларация да призоват европейските институции, парламентите на страните в ЕС и Конгреса на САЩ да окажат съдействие и българските медици да бъдат освободени.



В пленарната зала депутатите дискутираха доклада на временнта анкетна комисия относно ДДС-измамите. Председателят на НС Борислав Великов оповести, че близо 6000 фирми за период от 4 години са се опитали да измамят държавата и чрез завишени цени да усвоят неправомерно повече ДДС. Около 300 млн. са нансесените щети  от източване на ДДС-сметки за последните 4 години. Като „първенци-нарушители” председателят на парламента обяви зърнопроизводителите, животновъдите и фирмите в енергийната промишленост. Комисията предлага да се промени Наказателния кодекс, да се въведе солидарна отговорност за фирмите, участнички в данъчните измами, и да се промени самата система за ДДС-ставката така, че да липсват възможности за източване на ДДС.  В доклада на временната комисия липсваха конкретни данни за фирми-нарушителки и от опозицията настояваха кабинетът да внесе спешни мерки за пресичане на ДДС-измамите. Предложението не бе прието в пленарната зала. Според дневния ред на парламента трябваше да бъде приета и стратегията за сигурност, но червените депутати отказаха обсъждането й с аргумента, че премиерът и кабинетът отново отсъстват. Депутатите приеха на първо четене и Закона за териториалното и административното деление. Курортите ни да получат статут на общини и да бъдат обявени за градове ако населението им наброява 1500 жители – приеха депутатите. В закона има все още спорни текстове, които ще се поправят между първото и второ четене.
Два месеца преди изборите НС освободи шест депутата, поради преминаване на друга длъжност. Последни кадрови промени в армията на управляващото мнозинство преди изборите. Нови попълнения в държавната администрация на финала на 39 НС. Нововремката Ралица Агайн ще оглави Комисията по финансов надзор, съпартийката й Румяна Георгиева става член на Сметната палата, Кемал Еюб ще оглави Комисията за защита от дискриминация, а Весела Караиванова е новата подуправителка на НОИ.

 

 


Сходни връзки

КУРОРТИТЕ СТАВАТ САМОСТОЯТЕЛНИ ОБЩИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди