изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:27 EEST
СПЕЦИАЛИСТИ ДИСКУТИРАТ АГРЕСИЯТА СРЕД ДЕЦАТА    
ОбществоКато основни причини за нея се изтъкват липсата на любов в семейството, стремежът към лидерство и привличане на внимание и др.

Вчера и днес в Добрич се провежда семинар-обучение на тема "Психосоциални аспекти на агресията у подрастващите". Организатори са Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ и Съюзът на българските учители. Семинарът е третата стъпка от поредицата "Открити дни 2005 г." на местната комисия. В него участват педагогически съветници, обществени възпитатели, членове на комисията, инспектори от детската педагогическа стая. Лектори са психолозите Мария Леонидова и Недялка Николова.
Участниците в обучението коментираха причините за агресията сред подрастващите и алтернативите за преодоляването й. Те решаваха казуси, свързани с различните видове поведение. Като причини за агресивно поведените сред младежите бяха отчетени липсата на любов и нежност в семейството, борбата за лидерство, подражанието, стремеж към привличане на внимание и т.н.
 


Сходни връзки

СПЕЦИАЛИСТИ ДИСКУТИРАТ АГРЕСИЯТА СРЕД ДЕЦАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди