изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:19 EEST
МИЛЕНА И АЛИ АЛДЖЕБАРИ ОТКРИВАТ ИЗЛОЖБА    
КултураЕкспозицията е озаглавена "Рисунки на пясък" и е тяхното обяснение в любов към морето

Изложба на художниците Милена и Али Алджебари ще се открие днес в 17.30 ч. в Художествената галерия в Добрич. "Рисунки на пясъка" е озаглавена експозицията и представя 41 творби. 26 от тях са фотографии на рисунки върху пясък, а останалите са релефи върху камък. Двамата използват нови изразни средства, за да покажат творчеството си. Те споделят, че рисунките върху пясък са нетрайни и затова са ги документирали на фотолентата. Изложбата ще бъде на вниманието на добричлии до края на месеца. "Искаме да създадем илюзията за разходка по морето... Тази изложба е нашето обяснение в любов към него" - сподели Милена. От своя страна нейният съпруг, който е иракчанин, каза, че много обича българското крайбрежие. А творбите върху пясъка двамата създавали без да мислят предварително, просто ей така, със замах.
Това е втората съвместна изложба на семейство Алджебари. При предишната творците са представили живопис и графика. И двамата са завършили Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий".
 


Сходни връзки

МИЛЕНА И АЛИ АЛДЖЕБАРИ ОТКРИВАТ ИЗЛОЖБА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди