изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:30 EEST
Стадо от диви прасета нападна Силистра тази сутрин; животните са прогонени    
Новини

Силистра. Стадо от около 30 диви прасета нападна тази сутрин Силистра. Сигналът за намиращите се животни в района на хотел “Дръстър”, е бил получен в РДВР – Силистра при оперативния дежурен тази сутрин в 4,50 часа от охраната на хотела, който се намира на брега на река Дунав.

Това съобщи за Агенция “Фокус” говорителят на РДВР – Силистра Красимира Радева. По думите й служителите в хотела информират за стадо диви прасета, които се намират в района на хотела и според тях става въпрос за около 30 животни. Информацията за броя им обаче е различна и в последна сметка цифрата се колебае между 30 и 50 животни. Оперативният дежурен изпраща дежурния екип на Охрана на обществен ред на мястото, които установяват, че сигналът е действителен. Призовани са всички налични екипи – на КАТ, на СОТ, над 10 полицаи отиват на мястото, което е в Дунавската градина. Животните се разбягват в различни посоки, част от тях тръгват към центъра на града. Полицаите опитват да ги прогонят извън пределите му, тъй като глиганите могат да бъдат опасни за хората. Едно от животните е счупило фар на полицейски автомобил. Получена е информация от двама шофьори на таксиметрови автомобили за леки поражения на автомобилите им. Три от прасетата са отстреляни от служители на Горско стопанство. Изпратени са проби от тях и, ако се окаже, че месото е годно, то ще бъде предоставено на Дома за стари хора в Силистра.
Междувременно започват обаждания на граждани (над 10 позвънявания), които са забелязали дивите животни в различни райони на града. Глигани са се появили в двора на Обединената районна болница, където имало около 15 животни, в района на Бърза помощ – три, в района на пощата, която се намира в центъра на града, също са видени три животни. Едно от животните е счупило витрина на магазин по бул. “Македония”. Три от животните са били прогонени извън територията на Силистра в посока крепостта.
Лично директорът на РДВР – Силистра полковник Краснодар Нончев от самото начало е поел ръководството на акцията по прогонване на животните. Той обяви, че полицията е в състояние да реагира, ако има повторна поява на диви животни. Повторна поява на животните евентуално може да стане през нощта, тъй като през деня животните се крият.
Няма пострадали хора, има единствено нанесени материални щети, сред тях – счупеното витринно стъкло, ударени автомобили, а едно от животните е счупило порта на необитаем частен дом.
Стадото е дошло от румънски остров, търсейки спасение от придошлите води на река Дунав. Преди няколко дни имаше друг подобен случай с три диви животни; еколози коментират, че дивите прасета можели да плуват много добре, каза още Красимира Радева, говорител на РДВР - Силистра.

http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Стадо от диви прасета нападна Силистра тази сутрин; животните са прогонени | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди