изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 18:04 EEST
Граждански референдум за АЕЦ-Козлодуй до 20 април    
НовиниМоже да се гласува във всички областни градове и по-големите общински центрове, информират организаторите от комитета за защита на атомната централа

Гражданският референдум за АЕЦ "Козлодуй", организиран от комитета за защита на атомната централа и подкрепен от коалиция Български народен съюз (БНС), стартира днес от 11 ч. с откриване на пункт за гласуване пред главния вход на НДК, информират от пресцентъра на ВМРО-БНД (VMRO.bg).

До 24 април във всички областни градове и по-големите общински центрове ще се гласува не наужким, а с истински урни и бюлетини, отпечатани в тираж 2 млн., като резултатите ще бъдат публично обявени.

На откриването на пункта пред НДК ще присъстват съпредседателите на БНС Стефан Софиянски и Красимир Каракачанов и представители на Гражданския комитет за АЕЦ "Козлодуй".

В хода на преговорите за присъединяване към ЕС България се съгласи да затвори четири от общо шестте реактора на атомната централа, която дава 40% от електроенергията на страната, припомня БНР.

Властите отлагат провеждането на референдум за влизането ни в ЕС от страх той да не се превърне в референдум за избора между ЕС и АЕЦ, защото ако 77% от българите са за ЕС, почти толкова (70%) е и неодобрението по отношение на поставеното предварително условие за затваряне на четирите реактора до влизането ни в общността, отбелязва репортер на БНР.

Закриването на блокове 3 и 4 е договорено за края на 2006 г. и съпротивата на общественото мнение у нас е разбираема, още повече че според оценка на Международната агенция по атомна енергия (МААЕ) и експертите на Европейската комисия става дума за напълно безопасни реактори.  http://news.netinfo.bg

 


Сходни връзки

Граждански референдум за АЕЦ-Козлодуй до 20 април | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди