изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:06 EEST
Новото време влиза в листите на Доган с 2-3 избираеми места    
ПолитикаНовото време" е успяло да договори включването си в листите на ДПС, макар и само с две – три избираеми места. Въпреки че преговорите не са завършили окончателно, ДПС няма намерение да отпусне повече за нововремци, а хората на Кошлуков от своя страна са сигурни, че ще се отчетат и в 40-то НС въпреки публичните им уверения, че не се страхуват да се явят и сами на изборите.

Това е резултатът от преговорите между партийните ръководства, съобщиха в петък представители от двете формации.  

Според тях, нововремци не натискали за повече избираеми места и заради полученото вече добро представителство в изпълнителната власт, при разпределянето на вакантните длъжности между трите партии от Либералния алианс. Хората на Кошлуков и Севлиевски имат две назначения в Сметната палата, зам. шеф на комисията по финансов надзор и др.

Макар и да запази в тайна конкретните договорки, председателят на ПГ Новото време Борислав Цеков призна, че искат да отидат на избори заедно с ДПС. Това стана ясно от заявката му в петък, че "има висока вероятност ДПС и Новото време да се явят съвместно на изборите" дори и с уговорката, че все още няма подписано споразумение. "Ако има споразумение, то ще се оповести. Новото време има подготовка за самостоятелно явяване, но е известно, че се водят и разговори с ДПС," каза Цеков.  

В същия дух, лидерът на партията Емил Кошлуков обясни пред Mediapool, че Либералната коалиция в следващия парламент (независимо дали само от двама или трима сегашни партньори в алианса) е належаща като алтернатива на двуполюсния модел и формация, която да прокарва важните проекти, лансирани от нововремци в настоящото НС.

В същото време НДСВ – едновременно ухажвано и от нововремци, и от ДПС за партньор, е категорично, че ще се яви самостоятелно на вота. От жълтото ръководство потвърдиха пред Mediapool, че това решение е окончателно. Царската партия няма намерение да дава официален отговор по този въпрос, за което настоя Доган. 

В петък министър-председателят и лидер на НДСВ Симеон Сакскобургготски отново не се ангажира с конкретен отговор ще се коалира ли с Доган или ще отива сам на избори. Симеон е оставил на заместниците си да повтарят, че се явяват самостоятелно, а самият той не дава чакания от Доган конкретен отговор. В отговор на въпрос ще има ли промени сред водачите на листи, Симеон отговори уклончиво че до деня, в който се регистрират депутатските листи, може да има промени от "водачите до който и да е на най-неизбираемите места".  

Неофициално обаче от ръководството на царската партия обясниха, че това е  малко вероятно, тъй като водачите вече сериозно работят по предизборната кампания по региони и готвят предложения за другите кандидат-депутати в листите си, които ще бъдат одобрявани от премиера. Безпочвени са и разгласяваните от Новото време слухове, че в последния момент Симеон ще реши да се коалира с ДПС и именно за това е сложил слаби кандидатури за водачи във важни за ДПС региони, които впоследствие да бъдат подменени с хора на Доган. Няма логика ДПС да склони само на 4-5 избираеми места, колкото са компромисните водачи от жълтите редици, обясни член на Политическия съвет. 

По повод думите на Симеон, Борислав Цеков коментира резервирано, че не е склонен да търси знаци в изявлението му. Хладното му отношение също бе знак, че явно НДСВ не откликва на желанията на нововремци.

Вероятността за обща либерална коалиция Цеков коментира така: "Дали НДСВ ще участва в този Либерален алианс, или ще се отдалечи от либералната си идентичност, е въпрос, който те сами трябва да решат." http://mediapool.bg/


 


Сходни връзки

Новото време влиза в листите на Доган с 2-3 избираеми места | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди