изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:30 EEST
ЧОВЕК НЕ МОЖЕ И СКРЪБТА СИ ДА ИЗРАЗИ    
ОбществоЖителите на с. Бдинци не помолиха за съдействие, тъй като не могат да изпратят съболезнователна телеграма до семейството на покойния вече гений на българската литература Ивайло Петров, родом от Бдинци

Кметският наместник на село Бдинци Божан Димитров ни помоли за съдействие, за да могат жителите на селото да изпратят съболезнователна телеграма до семейството на починалия писател Ивайло Петров, който е родом от селото. Нашата помощ им бе необходима, тъй като - както вече неколкократно НДТ писа, БТК спря телеграфните услуги. Ако искате да пуснете телеграма, трябва вече да се ориентиране към по-съвременни варианти - факс или e-mail, но пък къде ти на село e-mail, като то даже факс няма. Твърде рано се засилихме да се изравняваме с европейските стандарти. Вместо да спира услугите една след друга и да увеличава тарифите, компанията доскорошен монополист на пазара можеше първо да оборудва всички пунктове в страната, дори и в селата поне с факсове.
Ето какво се казва в телеграмата:
Уважаемо семейство,
Приемете нашите най-искрени съболезнования по повод смъртта на вашия съпруг, баща и дядо. Родното му село Бдинци потъна цялото в скръб и печал, защото си отиде от този свят един от най-достойните синове на с. Бдинци и цяла Добруджа.
Поклон пред светлата му памет!
с.Бдинци, община Добричка
кметски наместник Божан Димитров"
Със същия проблем са се сблъскали и от канцеларията на община град Добрич. Началникът на канцеларията Лиляна Събева е получила доста сърдит отговор от служителка на БТК, че като иска да пусне телеграма, тъй като вече ги няма, може да избира между факс или e-mail. По никакъв начин обаче служителката на телекома не можала да разбере, че едва ли семейството на над 80-годишния писател ще е оборудвано с факс или още повече с компютър, пък и дори това да е така - едва ли в един такъв момент ще им е до електронни пощи. За да реши проблема, шефът на канцеларията на добричкото кметство е изпратила съболезнователната телеграма по куриер.
Ние от екипа на НДТ се присъединяваме към изказаните съболезнования на семейството на достойния син на Добруджа Ивайло Петров. Поклон пред светлата му памет!

 

 


Сходни връзки

ЧОВЕК НЕ МОЖЕ И СКРЪБТА СИ ДА ИЗРАЗИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.63 секунди