изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:15 EEST
МОСВ ОРГАНИЗИРА СЕДМИЦА НА ОКОЛНАТА СРЕДА    
ЕкологияМероприятата от 18 до 22 април са под мотото "Зелено бъдеще за децата"

По повод Деня на Земята, Министерството на околната среда и водите  организира Седмица на околната среда от 18 до 22 април, под мотото "Зелено бъдеще за децата", съобщиха от пресслужбата на РИОСВ - Варна.  Целта на кампанията е да се насочи вниманието на обществеността към важни аспекти на опазването на околната среда, да бъдат променени екологичното съзнание и култура на българина и особено на младите хора.
Тази година се навършват 35 години от отбелязването на Деня на Земята. България е една от първите страни, присъединили се към международното отбелязване на Деня на Земята, което започва от 1990 г. В Международния организационен комитет за честването на Деня на Земята, България е представена от Благовест Сендов. Той сформира Национален комитет за Деня на Земята. На 22 април 1992 г. президентът на Република България Желю Желев подписва клетвата в името на Земята. Над 30 хиляди български деца се подписват под Декларацията за пълномощие за живот на Земята. Декларацията е връчена на Конференцията на ООН за околната среда и развитието, проведена в Рио де Жанейро през юни 1992 г. 
 


Сходни връзки

МОСВ ОРГАНИЗИРА СЕДМИЦА НА ОКОЛНАТА СРЕДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди