изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:31 EEST
"ЩЕ ЗАПАЗИМ СВОЯТА ИДЕНТИЧНОСТ, АКО СЕ УВАЖАВАМЕ КАТО НАЦИЯ"    
Политика

Това заяви председателят на СДС Надежда Михайлова на състоялата се в събота среща на лидерите на ОДС с обществеността на Добрич

Коалицията "Обединени демократични сили" бе представена пред добричката общественост в събота. В града ни бяха лидерите на СДС, Демократическа партия, Гергьовден, БЗНС, НС БЗНС и ДРОМ.



Преди това Надежда Михайлова, водачът на листата Николай Младенов и други представители на ОДС се разходиха в центъра на града и разговаряха с хората.
Срещата с обществеността се състоя в зала "Добрич". Представянето на коалицията бе открито от водача на листата за нашия регион - Николай Младенов. "Не може България да е богата, ако Добруджа не е... Нашата коалиция единствена през последните 15 години отстояваше постоянно и целенасочено целта си да превърне България в модерна държава" - каза той. Александър Праматарски заяви, че ОДС ще предложи за поста министър-председател на страната човек с достатъчно политически опит и доказал своите качества. "Той ще носи надежда и ще се казва Надежда Михайлова" - каза А. Праматарски.
"Държавата не е друго, освен договор между нас за това как ще живеем... Ако една партия твърди, че ще ви даде всичко, то това е партия, която може да ви вземе всичко" - каза лидерът на Гергьовден Любен Дилов-син.
"Надежда Михайлова доказа, че не е срамно да отидеш в Европа и да кажеш, че си българин" - с тези думи Николай Младенов покани пред микрофона лидера на СДС. "Хората вече очакват реални политически решения и, може би, за пръв път в България ще се гласува "за", а не "против" - заяви пред добричката общественост Н. Михайлова. Тя открои няколко основни насоки, които стоят пред ОДС, ако спечели парламентарните избори. Едната е свързана със стандарта на живот на хората. "Ние се ангажираме да променим данъчната тежест, да намалим осигуровките, да създадем условия за развитие на малкия и среден бизнес" - подчерта Н. Михайлова и посочи като акценти още здравната реформа и проблемите в образованието. "Справедливата държава е това, което очакват хората. Държава, в която законът наистина има върховенство" - заяви още лидерът на СДС. Н. Михайлова каза, че е нужна промяна в Конституцията така, че общините да получат по-голяма самостоятелност. Според нея, в момента централизацията в държавата пречи да бъдат решавани реалните проблеми на хората.
"България ще запази националната си идентичност, когато българите се уважаваме като нация. Никой не уважава народ, който сам не се уважава. Националното ни достойнство е много повече от икономиката и политиката. То ни прави горди, че сме българи" - каза още Н. Михайлова.
 


Сходни връзки

"ЩЕ ЗАПАЗИМ СВОЯТА ИДЕНТИЧНОСТ, АКО СЕ УВАЖАВАМЕ КАТО НАЦИЯ" | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди