изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:11 EET
ОБЩИНСКИ ВЕСТИ В НЯКОЛКО РЕДА    
НовиниПРОДЪЛЖАВА работата по изкърпването на добричките улици, заяви вчера - на традиционната кметска оперативка, зам.-кметът арх. Пламен Ганчев. През тази седмица служителите на общинското дружество "Комуналефект" ще работят по улиците в района на Автогарата. Възстановено е осветлението по ул. "Калиакра",

където е имало повреда в касета. Арх. Ганчев добави още, че се е наложило отново да се възстановява осветление по ул. "8 март", където кабелите са били отрязани. По този повод кметът Д. Николова бе категорична и заяви, че втори път скъсани кабели няма да бъдат възстановявани за сметка на общината, след като веднъж вече е оправяно.
ЗА 24 ЧАСА вандали са съборили и прекършили пътните знаци в района на паметника на Стефан Караджа, алармираха от общината.
40 % ОТ УЛИЦИТЕ на града вече са напълно почистени и измити от "Шеле", съобщи зам.-кметът Пламен Ганчев. До края на април ще бъдат почистени и измити всички улици на града, добави той. В тази връзка кметът Детелина Николова добави, че очаква предложения кой ден и къде общинската администрация ще извърши пролетно почистване.
ОБЩИНАТА  е издала предписание за микросметището на 5-и километър, като в него се препоръчва на всички работещи там заведения да сключат договори и срещу заплащане да им се извозва сметта.
ЗАМ.-КМЕТЪТ по културата Ваня Балчева заяви, че ще се направят промени в правилника на ежегодните награди за принос в културата. "Идеята е да бъде намален техният брой, да се учреди една голяма награда, както и награда за млад творец до 35 години" - добави В. Балчева. Това са договорили участниците в провелия се миналата седмица Експертен консултативен съвет по култура, на който също е бил приет и правилник за дейността на съвета.
 


Сходни връзки

ОБЩИНСКИ ВЕСТИ В НЯКОЛКО РЕДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди