изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:08 EEST
В ТЪРНОВО СЪБИРАТ ТАКСА ОТ 5 ЛВ. ЗА МЕСТОСТОЯНКА НА ТАКСИ    
ОбществоПрез миналата седмица зам.-кметът по икономическото развитие Галина Митева, специалистът по транспорт в общината Иван Тонев, шефът на ДАИ, както и представителите на трите фирми, осъществяващи превоз на пътници обмениха опит в столицата.

По време на посещението си те са се запознали с ползите от внедряването на GPS система за контрол на транспорта. "По този начин има постоянен контакт с транспортните средства и на база извлечението от компютъра, те получават заплащане на км пробег. Организацията по транспорта е заимствана от Лондон. Друго, което ни направи впечатление е фактът, че във Велико Търново, което също посетихме на връщане, събират такса от по пет лв. на таксиметрова местостоянка на месец. Така годишно в хазната на общината влиза приход от 90 хил. лв." - разказа още Г. Митева.
В четвъртък ще бъдат отворени документите на участниците в конкурса за две допълнителни линии за обществен градски транспорт, добави още Г. Митева. За тях два пъти нямаше кандидати, след което се наложи на сесия на ОбС да бъде променен техният статут и от основни те вече са допълнителни. Една от двете линии е сезонна - до местността "Дъбовете".

 


Сходни връзки

В ТЪРНОВО СЪБИРАТ ТАКСА ОТ 5 ЛВ. ЗА МЕСТОСТОЯНКА НА ТАКСИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди