изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:06 EEST
ЖИГУЛИТО СТАВА НА 35 ГОДИНИ    
Любопитно

Днес се навършват 35 години от пускането на първия лек автомобил "Жигули" ВАЗ-2101. Екипът на НДТ се свърза с Гошо-Карбуратора, на чието Жигули расовите автомобили дишат праха.



Автомобилният монтьор Георги закупува колата през 1982 година с парите от сватбата си. За нея броил 5 500 лева на приятел от Добрич, който му дава 10-годишното возило. Жигулито с номер ТХ 8333 датира от далечната 1972 година и е почти набор на първите ВАЗ-ове с модификация 2101. Днес колата е с цели четири карбуратора и фучи като нова по време на гонките. Марковите коли й дишат праха, а 400-те метра ги взема за 14 секунди. Гошо-Карбуратора има и червено БМВ-е, както и два мотора. От две години Жигулито е само за състезания. “Колата вече излезе в пенсия и й даваме почивка в гаража преди гонките. Тя ще умре, но на върха на състезателната си кариера” - каза собственикът й. Той е предпочел тази марка автомобили, тъй като имат по-евтина поддръжка. “Жигулито е актуално и аз съм се убедил във възможностите на тази кола” - коментира Карбуратора, на когото кръвта започва да ври, щом чуе за надпревара с автомобили.

 


Сходни връзки

ЖИГУЛИТО СТАВА НА 35 ГОДИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди