изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:09 EET
ИГРА НА ВЕЛИЧИЯ    
ОбществоДнес в Добрич кореспондентката на вестник "24 часа" Юлияна Велчева си е позволила да коментира, че в. "Нова добруджанска трибуна" е ползвал нейна снимка, публикувана в столичното издание. Очевидно, самовлюбилата се в себе си колежка не е забелязала, че и други журналисти в един и същ момент са правили снимки на водача на листата на СДС в Добрич Николай Младенов.

Сред колегите бе и Велина Влайкова от По-добрия вестник, която направи превъзходни снимки от събитието. Дори и самото съмнение на госпожица Велчева е обидно. Защо?
Ю. Велчева си е сътрудничела с журналисти от НДТ и прекрасно знае една истина - "Нова добруджанска трибуна" никога не си е позволявала да плагиатства. Когато се е налагало да ползваме труда на колеги от други медии, това винаги е било отбелязвано. Нещо повече. Колеги от столични издания, когато са отправяли молба до НДТ, вестникът винаги се е отзовавал и им е помагал, при това без да държи непременно да бъде отбелязано авторството ни. За да улесним колеги от други издания, специално за снимки, направихме и фотогалерия в сайта си, от която се ползват колеги в страната.
Що се отнася за плагиатството, но в посока от региалните медии към централните, можем много да пишем /ние и колегите от в. "Добруджанска трибуна", Радио "Добруджа", ТВ "Добруджа кабел", общинските вестници/, при това с конкретни факти. Но това вече е друга тема и нека заровим оръжията.
Г-це Велчева, позволявам си от името и на колегите от областните медии да кажа, работещите при нас журналисти са достатъчно добри професионалисти, за да не си позволяват да крадат от вестник "24 часа", където имаме достатъчно добри и уважавани приятели, които биха се изсмяли на съмненията Ви.

Димитър ДУКОВ

А ето и въпросната снимка, но с автор Велина Влайкова, при това много по-качествена от тази на Ю. Велчева

 

 


Сходни връзки

ИГРА НА ВЕЛИЧИЯ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ИГРА НА ВЕЛИЧИЯ
Автор: Anonymous да 2005-04-20 @ 02:54 EEST
... a motikata si ya biwa za edna rabota ... :)

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди