изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:24 EEST
Навръх Великден Надежда се скара с агнешките главички    
Политика СДС е в тежка криза и ръководството на партията ще понесе отговорност, ако в Парламента влязат по-малко от 60 депутати, заяви Никола Николов

Това заяви депутатът Никола Николов след заседанието на НС. Николов, който е известен като представител на т.нар. група "агнешки главички", уточни, че е щял да направи същото изказване, дори ако е бил определен за водач на листа. Николов до сега е водил листата на СДС в Разград. На негово място за предстоящите избори СДС сложи Ергин Емин, член на НИС на СДС, предаде БГНЕС.
Николов заяви, че преди два месеца е дал мотивационно писмо защо се кандидатира за депутат. Според него са нарушени правилата на НС и водачите на листите са гласувани анблок, а не поотделно. Според Николов хората не се оценяват според качествата им, а според компромисите, които правят. Той прогнозира, че СДС на тези избори няма да събере и твърдото си ядро.
В знак на протест срещу махането на Николов от водач на листа председателятна областното ръководство на СДС в Разград Мустафа Чакъров е връчил на Надежда Михайлова оставките на цялото ръководство и на общинските председатели. Беше подменен вота на местните структури, направихме вътрешно допитване сред 1200 члена и те всички посочиха Никола Николов за водач, каза Чакъров.
Михаил Михаилов, депутат от СДС, заяви, че няма да се съгласи да участва като втори в листата в Хасково. До сега той водеше тази листа. На негово място е поставен Николай Вълчев от Демократическата партия и началник на кабинета на бившия премиер Иван Костов.
Приемам оставките с чувство на уважение, коментира Надежда Михайлова по повод оставките на лидерите на СДС в Разград. Тя заяви, че водачите на листи са приети от Националния съвет със 81 гласа "за", 14 "против" и 5 "въздържали се".
До последния момент надеждите на сините в Бургас бяха листата да се оглави от Областния председател на партията Васил Камберов. Той бе посочен единодушно за водач от  структурите на партията в Бургас и региона, припомня "Бургас инфо". Листата там обаче оглави Любен Дилов-син от "Гергьовден".
Михайлова каза, че две трети от водачите са определени от местните структури, само на места се е намесил НИС на СДС. Михайлова опроверга информацията на Никола Николов, че има нарушение на правилата на НС с гласуването за водачите на листи анблок. Това не е вярно, такова нещо не сме записвали, коментира Михайлова. Ние сме мотивирани да играем за победа и ще го направим, заяви Михайлова.
Аз си поставям за цел ОДС да спечелят мандат за съставянето на правителство, каза още Надежда Михайлова, но не се ангажира с прогнози колко депутати точно ще има коалицията в следващото Народно събрание. “Ние можем да имаме и 60-70 депутата и да сме трета политическа сила, има всякакви конфигурации. В политиката, колкото и да са важни цифрите, не винаги са определящи”, допълни Михайлова.
Водачи на листи на ОДС са две жени и 29 мъже, четирима са с медицинско образование, 6-ма юристи, икономисти и финансисти са 7, настоящи кметове трима, сред които е и кметът на Плевен Найден Зеленогорски. Водач на листа е и кметът на Русе Елеонора Николова.
Водачи на листа са 14 бивши и настоящи депутати. Водач на листа е и бившия президент Петър Стоянов, който води в Пловдив и Смолян, бившият премиер Филип Димитров ще води в 24-ти многомандатен избирателен район (МИР) в София и в Благоевград. Надежда Михайлова ще води листата във Варна и във 23 МИР - София, Александър Праматарски в 24-ти МИР - София. В Пловдив-област листата води настоящият депутат Йордан Бакалов, в Кърджали ОДС слага за водач на листата си Валентин Манев, бивш на община Кирково до 2003 г.


Кой кой е сред водачите на листи на ОДС 

Лидерът на СДС Надежда Михайлова ще бъде водач на листите на ОДС в 23-ти софийски многомандатен избирателен район и във Варна. Коалиция ОДС, в която са СДС, Демократическа партия, Движение "Гергьовден", БЗНС-обединен и партията ДРОМ, днес обяви първите в листите на кандидатите за народни представители. Бившият лидер на СДС Филип Димитров ще води листата на коалицията в 24-ти софийски район и в Благоевград, а Петър Стоянов ще води листите в Пловдив-град и в Смолян, съобщи Радио България.
Лидерът на Демократическата партия Александър Праматарски ще бъде първи в листата на ОДС в 25-ти софийски избирателен район, а в Бургас листата ще оглави лидерът на движение "Гергьовден" Любен Дилов-син. Водачна листата на ОДС в Разград ще бъде заместник-председателят на СДС Ергин Емин. Другите заместник-председатели на партията Емануил Йорданов и Николай Младенов ще бъдат първи съответно в Кюстендил и в Добрич.
Главният секретар на СДС Ваньо Шарков ще води листата на ОДС в Стара Загора. Заместник-председателят на парламентарната група на СДС Валентин Василев ще бъде водач на листата в София-област. Депутатът Христо Марков ще бъде първи в листата на ОДС в Перник, а народният представител Йордан Бакалов тази в Пловдив-област.
Кметът на Плевен Найден Зеленогорски ще оглави листата на ОДС в града. Това ще направят и кетовете на Русе - Елеонора Николова, и на Шумен - Веселин Златев. Председателят на МСДС Калоян Методиев ще бъде първи в листата на ОДС в Търговище.
Водачи на листи на ОДС ще бъдат и Величко Йонов /Видин/, Данаил Иванов /Враца/, Мирослав Семов /Габрово/, Валентин Манев /Кърджали/, Георги Митев /Ловеч/, Любомир Иванов /Монтана/, Иван Колчаков /Пазарджик/, Красимир Димитров /Силистра/, Методи Андреев /Сливен/, Николай Вълчев /Хасково/ и Илиян Бъчваров /Ямбол/.
Само две са жените, които оглавяват листи на ОДС - Надежда Михайлова и Елеонора Михайлова, сочи справката, предоставена от пресцентъра на коалицията.
Сред първите в листите най-много са икономистите - седем, следват ги юристите /шест/ и лекарите /четири/. Трима от водачите на листи са инженери, двама са завършили международни отношения и философия, един е педагог и един филолог.
Водачите на листитеса били гласувани на днешното заседание на Националния съвет на СДС с 81 гласа "за", 14 - "против" и 5 - "въздържали се", съобщи Надежда Михайлова на пресконференция след заседанието. Лидерът на СДС посочи, че подредбата на листите кореспондира с политиката, която ОДС иска да води, и изрази надежда това да бъде успешната формула, с която коалицията да постигне целта си - резултат, който да даде възможност ОДС да получи мандат за съставянето на следващото правителство. Водачите на листите са сериозната политическа армия - посланието и политическите носители на това, с което искаме да спечелим сърцата и подкрепата на демократично мислещите хора на България, каза Михайлова.
В отговор на въпрос председателят на СДС каза, че подборът на водачите не е въпрос на каприз за ОДС или конкретно за СДС, а е въпрос на внимателен анализ и на състоянието на СДС и на авторитетите по места. За първи път в историята на СДС в толкова голяма степен бяха взети предвид предложенията на местните структури - две трети от водачите са предложени от местните структури, добави тя. Има и изключения, в които се изискваше намесата на НИС, посочи Михайлова. Водачите на листите от СДС вчера са били единодушно одобрени от НИС на партията.
На заседанието Националният съвет на СДС е приел единодушно и предизборната платформа на партията. Предстоят разговори с партньорите в ОДС дали тя да стане платформа за цялата коалиция, каза Надежда Михайлова. 

http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

Навръх Великден Надежда се скара с агнешките главички | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди