изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:50 EEST
ОКОЛО 11 МЛН. ЕВРО Е ОБОРОТЪТ НА "КАЛИАКРА" ЗА М.Г.    
Икономика70 процента е пазарният дял на маргарин "Калиакра" в момента. От 2003 г. досега "Юниливър" е инвестирала в добричкото предприятие около 4 млн. евро

Оборот в размер на 20 милиона евро е реализирала през м.г. в нашата страна "Юниливър България". Това съобщи вчера пред журналисти Мартина Кастлер - президент на "Юниливър Южна и Централна Европа". 11 милиона евро от тях е оборотът в добричкото предприятие, което от 2003 г. е собственост на "Юниливър". "Нямаме печалба, защото тя отново се инвестира в бизнеса" - обясни М. Каслер. Според нея, маргариненият бизнес се развива много позитивно. Ако при закупуването на "Калиакра" преди две години пазарният дял на произвеждания в Добрич маргарин е бил 60 процента, за м.г. той вече е 70 на сто. Дължи се на това, че потребителите оценяват качеството на маргарина, който ние произвеждаме, на начина, по който го предлагаме на пазара, обясни М. Кастлер. От друга страна екипът - вече над 100 души персонал, бил много добре обучен. За м.г. "Калиакра" отчита 14 процента ръст на продажбите, за 2005 г. се очаква да бъдат произведени 12 000 тона.
Експортът не е нещо важно за нас, тъй като износът на продукти от хранителен произход е свързан с много високи мита и съседните държави няма да могат да си го позволят, сподели още М. Кастлер. "Работим за българския пазар, бихме искали да сме в полза на българския потребител" - добави тя.
Стана ясно, че само в добричкото предприятие от закупуването му до момента "Юниливър България" е инвестирала повече от 4 млн. евро - основно за техническо оборудване. За в бъдеще инвестициите ще бъдат насочени към фините настройки, в обучение на персонала и по-добра информираност на потребителите. Добричката фабрика на компанията се е съсредоточила в производството на маргарин, но в световен мащаб "Юниливър" е известна и със своите супи, подправки, чай, горчица, доматени сосове и други продукти, както и с козметиката си и почистващите препарати.

 


Сходни връзки

ОКОЛО 11 МЛН. ЕВРО Е ОБОРОТЪТ НА "КАЛИАКРА" ЗА М.Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди