изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:25 EEST
ОБЯВИХА НАЙ-ПРИВЛЕКАТЕЛНИЯ УЧИЛИЩЕН ДВОР В ТЕРВЕЛСКО    
ОбразованиеОУ "Христо Ботев" в с. Зърнево спечели първо място в конкурса за най-привлекателен училищен двор, съобщи за НДТ зам.-кметът Дияна Илиева.

Той бе обявен от общината в навечерието на пролетната ваканция, по повод националната кампания за честване на 22 април - Ден на земята. Училищният двор в Зърнево е изцяло преобразен с помощта на родители, учители, помощен персонал и ученици, разказа Д. Илиева. Освен оригиналните идеи за  двора, децата са  изработили макети на къщи от природни материали и обредни хлябове, свързани с християнската и мюсюлманската религии. На второ място е класирано ОУ "Васил Левски " в село Поп Груево, а на трето - две училища - ОУ "Паисий Хилендарски" в с. Безмер и ОУ "Д-р Петър Берон" в с. Коларци. Специална награда е присъдена на НУ "В.Левски"  в с. Градница за най-оригинално оформяне на кът за отдих на децата, а поощрителна награда за участието си получи ЦДГ с. Божан.
Предварително обявеният регламент насочи желаещите да участват в конкурса училища - 9 от общо 11, към конкуренция по отношение на оформяне на алпинеуми, цветни петна в тревните площи, декоративни пътеки и съдове за събиране на отпадъци, обясни Дияна Илиева. На 18 април всички участници са посетени от комисия от служители на отдел "Просвета". Резултатите от огледа са надминали очакванията на комисията. "Бяха намерени изключително оригинални и нестандартни решения за връщане към живот на стари, порутени дворни чешми - реставрирани по повод  конкурса и оформени като големи каменни саксии, от които надничат пълзящи растения. От отпадъчни строителни материали бяха трасирани декоративни пътеки, кътове за отдих бяха аранжирани от непотребни иначе дървени стволове. Съдовете за отпадъци във всяко училище бяха уникални като форма и дизайн" - сподели зам.-кметът.
Победителите в конкурса ще получат грамоти и награди от кмета на Тервел по време на оперативка с директорите, която ще се проведе през следващата седмица.

 


Сходни връзки

ОБЯВИХА НАЙ-ПРИВЛЕКАТЕЛНИЯ УЧИЛИЩЕН ДВОР В ТЕРВЕЛСКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди