изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:38 EET
ЕДВА МЕЖДУ 500 И 1000 ДКА СА РАЗОРАНИТЕ ПЛОЩИ ЗАРАДИ МИШКИТЕ    
ЗемеделиеМежду 500 и 1000 декара са разораните площи в Добричка област в следствие на нанесените щети от обикновената полевка, съобщи за НДТ директорът на областната дирекция на държавен фонд "Земеделие" Динчер Хаджиев.

Както вестникът ни писа, УС на фонда взе решение да подпомогне пострадалите производители от пет области, между които и Добричка, като отпуска целеви субсидии в размер на 10 лева на декар. Средствата обаче се отпускат само за разорани площи, които ще бъдат засети с пролетни култури. "Има големи поражения от обикновената полевка, но земеделските производители предпочетоха да водят упорита борба, вместо да стигнат до крайната мярка" - обясни Д. Хаджиев. Той допълни, че до момента само един земеделец от Каварна, обработващ около 300 декара, се е интересувал от целевата субсидия.
Отпускането на средствата за борба с обикновената полевка ще става след одобрение от трима специалисти - от представител на Областната комисия по зърното към областната дирекция "Земеделие и гори", на общинската служба "Земеделие и гори" и Д. Хаджиев. Те ще извършват проверка на място на разораните площи.

 


Сходни връзки

ЕДВА МЕЖДУ 500 И 1000 ДКА СА РАЗОРАНИТЕ ПЛОЩИ ЗАРАДИ МИШКИТЕ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди