изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:10 EEST
С ПАРИ ОТ ВИНЕТКИ ЗАПОЧВАТ РЕМОНТИ НА ПЪТИЩАТА ПО МОРЕТО    
НовиниОт началото на годината досега от винетни такси са събрани 90 млн. лв. Агенция "Пътища" отпуска 6 млн. лв., от които Областно пътно управление Добрич очаква около 1.5 млн. лв

Шест милиона лева отпуска Агенция "Пътища" към Министерството на регионалното развитие и благоустройството за рехабилитация на пътища по българското Черноморие, съобщиха вчера от пресцентъра на министерството. Средствата са от националния фонд "Републиканска пътна инфраструктура", в който постъпват средствата от винетни такси. С отпуснатите средства ще се ремонтират над 20 пътни отсечки, които обслужват туристически маршрути и са най-натоварени през летния сезон. Последните ремонти на отсечките са правени през 70-те и 80-те години. Ремонтът стартира веднага и се очаква да приключи преди началото на активния туристически сезон. Пътните отсечки са предимно от втори и трети клас на територията на областите Бургас, Варна и Добрич.
Ще се поправят и първокласните пътища между Шабла и Балчик, от Варна до Шумен и Бяла. Предвижда се ремонт и на отсечките до Приморско, до с. Варвара, между Синеморец и Резово. Предвидени са и средства за обезопасяване на пътни участъци с висока концентрация на пътно-транспортни произшествия. Очаква се да бъде монтирана и светофарна уредба на отбивката за Аладжа манастир по пътя Златни пясъци - Варна. От началото на годината досега от винетни такси са събрани около 90 млн.лв., от които за ремонтните работи ще бъдат дадени на трите Областни пътни управления - Добрич, Варна и Бургас. Потърсихме директора на добричкото управление инж. Дочко Дочев, който заяви за НДТ, че в Добрич се очакват около 1 500 хил. лв. "Това са средства, с които ще се подобрят технико-експлоатационните качества на пътните отсечки. Голяма част от пътищата се нуждаят от текущ ремонт, само 2-3 от тези отсечки имат нужда от цялостно преасфалтиране" - каза още инж. Дочев.
Ето и списъкът с пътни отсечки на територията на Областно пътно управление Добрич, които ще бъдат ремонтирани със средства от винетни такси, както и годините, когато им е извършван за последно ремонт: Граница Румъния - разклон Крапец 1985 г., Шабла - Балчик 1975 г., Граница Силистра - Добрич - Оброчище 1980 г., Гран. Варна - Добрич - Балчик 1985 г., Ген. Тошево - Каварна - пристанище Каварна 1988 г., Шабла - Камен бряг - Каварна 1986 г., Фар Шабла - Камен бряг 1976 г., Българево - Каварна 1980 г., Камен бряг - Българево 1981 г., Балчик - Ген. Тошево 1984 г.
 


Сходни връзки

С ПАРИ ОТ ВИНЕТКИ ЗАПОЧВАТ РЕМОНТИ НА ПЪТИЩАТА ПО МОРЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди