изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:14 EEST
С БЛИЗО 10 % СА СВАЛЕНИ ЗАГУБИТЕ НА ВОДА    
НовиниОт 83 % на 74.5 % са намалени загубите на вода по водопреносната мрежа, каза за НДТ управителят на добричкото водно дружество инж. Николай Ангелов. Екипът на "ВиК" е оптимизирал също и работата на магистралата от Шабла.

"Последните две тримесечия резултатите ни са много добри и дружеството вече не е на загуба. Остава проблемът с дълга ни към енергодоставчика. В тази връзка вече съм изпратил писмо с искане за среща и разговори" - каза още инж. Ангелов. Една от идеите, които управителят на дружеството ще постави, е замяна на дълг срещу собственост. "Ние имаме елсъоръжения, чиято стойност е около 4 млн. лв. Това няма да покрие дълга на дружеството изцяло, но би ни помогнало много" - каза още инж. Ангелов.
Британската фирма "Бай уотър" направи 3-дневни проучвания и разработи проект за енергоефективност, който чака своето одобрение от принципала на водното дружеството - Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
Според управителя на дружеството, цената на водата в Добрич ще се задържи в тези стойности до 2006 година. "Една от причините за повишаване на цената е фактът, че в дружеството трябва да влизат средства за развитие и инвестиции" - добави още инж. Ангелов.
 


Сходни връзки

С БЛИЗО 10 % СА СВАЛЕНИ ЗАГУБИТЕ НА ВОДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди