изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:32 EET
Форд, Опел и Сааб летят към дъното. След Ровър    
По света Продажбите на коли в целия свят спадат, към всичко това се прибавят увеличаващи се разходи за социални помощи и пенсии.

Най-големият автомобилостроител в света "Дженерал Мотърс" съобщи за рекордни загуби за последното десетилетие - 1 млрд. и 100 млн. дол. през първите три месеца тази година.
Цените на акциите на компанията паднаха с повече от четвърт от стойността си от март насам, след като се появиха сведения за проблеми в "Дженерал Мотърс", който произвежда коли като "Кадилак" и "Буик" в САЩ и "Сааб" и "Опел" в Европа, предаде Би Би Си.
За предстоящата криза се разбра миналия октомври, когато американският автомобилен гигант съобщи, че планира да съкрати до 7000 от общо 32-те хиляди работни места в германската си дъщерна компания “Опел”. Тогава стана ясно, че при санирането на губещите европейски филиали на “Дженеръл Моторс”, “Опел” вероятно ще бъде най-силно засегнат.
Американският автомобилен гигант "Форд" също обяви рязко спадане на печалбите за първото тримесечие на тази година. Облагаемата печалба на компанията е 579 млн. дол. За сравнение миналата година по същото време тя беше два пъти по-голяма.
Проблемната сфера на "Форд" е вътрешният пазар - Северна Америка. Компанията успя да генерира по-големи печалби в Европа и Южна америка, но в САЩ и Канада Форд е засегнат от проблеми, съвразни с продажбите и разходи. В продажбите "Форд" се мъчи да се конкурира с японската компания "Тойота", която произвежда в американски заводи много от колите за Северна Америка. Към това се добавя фактът, че високите цени на горивата донесоха удар на "Форд" при продажбите на големите спортно универсални високо проходими коли, които харчат много гориво.
Производствените разходи на "Форд" бяха повлияни и от повишаващите се цени на електроенергията и стойността на стоманата. Компанията се бори да се справи и със стойността на здравните и пенсионни осигурявания. "Дженерал мотърс" беше засегнат от същия комплекс проблеми като за разлика от форд стигна дори до загуби. Глобално погледнато автомобилната промишленост страда, защото капацитетите за производство на коли са по-големи от търсенето въпреки бързо растящите продажби в китай. Банкрутът на компанията "Ровър" , която така и не можа да продаде  достатъчно коли, за да бъде печеливша, е един от признаците за общия проблем.
 


Сходни връзки

Форд, Опел и Сааб летят към дъното. След Ровър | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Форд, Опел и Сааб летят към дъното. След Ровър
Автор: Anonymous да 2005-04-21 @ 19:18 EEST
на всеки може да се случи.
даже и на американец.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди