изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:45 EET
Райс смути Москва с изказване за Беларус    
По светаИзказването на държавната секретарка на САЩ Кондолиза Райс по отношение на Беларус не отговаря на нормите на международното право, смята първият заместник на изпълнителния секретар на ОНД Дмитрий Булахов. "Никоя страна няма право да диктува на суверенна държава своята воля", каза той пред италианския вестник "Република".


На път от Москва за Вилнюс Райс заяви в самолета си пред журналисти, че Беларус е "последната диктатура в Централна Европа" и че е "дошло време за промени" там. В столицата на Литва, където заседаваха външните министри на страните от НАТО, бе предвидена среща на американската гостенка с представители на беларуската опозиция.
Президентът Владимир Путин и външният министър Сергей Лавров интерпретират изявлението на Райс почти като предателство, коментира италианският вестник. Преди това тя увери Русия, че уважава нейните интереси в Общността на независимите държави. Но между Белия дом и Кремъл отново повя хлад, защото към републиките от бившия СССР бе отправено ясно послание: през втория си мандат Буш ще направи всичко, за да доразруши СССР и да избави новите държави в Източна Европа и Средна Азия от влиянието на Москва.http://media.dir.bg
 


Сходни връзки

Райс смути Москва с изказване за Беларус | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Райс смути Москва с изказване за Беларус
Автор: Anonymous да 2005-04-24 @ 01:38 EEST
Ne slu4ajno znameto na Rusia e tricvetno-Bqlata,4ervenata i Sinqta Rus (sinioto e za Ukrajna),tezi amerikanci govorqt za 'demokraciq' kogato mislqt za svoite li4ni interesi i za 'prerasni otnosheniq' kogato si mislqt kakto prez Studenata vojna.Sajuznici razbojnici-e tova si e istinata.
Райс смути Москва с изказване за Беларус
Автор: Anonymous да 2005-04-24 @ 21:43 EEST
az s1m 4oveka s parvoto mnenie i Podkrepqm :))

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди