изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:57 EEST
ОБЩИНАТА НАГРАДИ УЧИЛИЩА И ДЕТСКИ ГРАДИНИ ЗА ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА    
ЕкологияВ петък зам.-кметът по териториалното и селищното устройство на община град Добрич арх. Пламен Ганчев и главният екоинспектор Теодора Петкова връчиха награди на училища и детски градини, които се включиха в тазгодишната кампания на МОСВ "Зелено бъдеще за децата" по повод 22 април - Деня на Земята.

"Децата показват завидно чувство и стремеж към красота и чистота и с нотка на съжаления добавям, че ние не проявяваме това чувство като граждани" - каза арх. Ганчев и добави още, че в такава една надпревара няма губещи, а само победители.
От целодневните детски градини в категорията "Най-зелен двор" първото място бе дадено на ЦДГ 27 "Славейче" - грамота, топка и комплект от 5 саксии с различен диаметър, втори се нареди ЦДГ 29 "Любимка", които получиха с една саксия по-малко, а третите ЦДГ 12 "Щурче" - 3 саксии, освен топката и грамотата. В същата категория сред училищата първото място бе за СОУ "П.Р. Славейков", които получиха грамота, футболна топка и 24 сандъчета с различен диаметър, втори са ОУ "П. Волов", а трети - СОУ "Кл. Охридски". Общината даде награди и за най-озеленена стая, като тук първото място бе дадено на ЦДГ 8 "Бодра смяна", второто бе за гимназията по механотехника и електротехника "М.В. Ломоносов", а третото - за ОУ "Отец Паисий". Всички те получиха грамота, топка и по една чудесна драцена. След това зам.-кметът връчи на всички участници в кампанията по една топка и грамота.
Пред репортер на НДТ зам.-директорът на СОУ П.Р. Славейков" В. Колев заяви: "Това е предизвикателство и стремежът ни е да възпитаваме децата в нещо по-добро".
 


Сходни връзки

ОБЩИНАТА НАГРАДИ УЧИЛИЩА И ДЕТСКИ ГРАДИНИ ЗА ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди