изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:48 EET
МАТЕМАТИЦИ ЩЕ СЕ СЪСТЕЗАВАТ В ДОБРИЧ    
ОбразованиеГрадът ни ще бъде домакин на международен математически турнир и на национално състезание по математика


Международен математически турнир "Черно море" ще се проведе на 4 май в Дома на техниката в Добрич. В него ще участват възпитаници на езикови училища и лицеи от Добрич, Констанца и Одеса. Организатори са Съюзът на математиците в България, секция Добрич, Териториалната организация на Научно техническите съюзи и Езикова гимназия "Гео Милев". По решение на Пловдивския университет, първенците от 12 клас ще получат правото да продължат образованието си във Факултета по математика и информатика без да полагат конкурсен изпит.
Същия ден и на същото място ще се състои и национално състезание по математика за откриване на млади таланти. Надпреварата е по линия на европейския проект "Matheu" и е под патронажа на областния управител Иван Иванов. В състезанието могат да участват ученици от 4 до 7 клас - участвали в конкурса "Издирване на таланти" /I и II кръг/, както и други, класирани в общински и областни кръгове на олимпиадите по математика. Право на участие имат също ученици от 8 до 12 клас, участвали в средношколското средиземноморско състезание.
 


Сходни връзки

МАТЕМАТИЦИ ЩЕ СЕ СЪСТЕЗАВАТ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди