изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:45 EET
"МЛАДИТЕ ТАЛАНТИ НА БЪЛГАРИЯ В ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА"    
Културае насловът на конкурса за млади художници и литератори, който обяви Министерството на културата и туризма по повод 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Конкурсът е в две категории - изобразително изкуство и литература. В представените творби авторите трябва да защитят своето самочувствие като носители на многовековна култура, която исторически принадлежи към европейската цивилизация. Младите хора могат да разкрият своето разбиране за европейската идея, за ролята на България и нейната култура. В раздела "Изобразително изкуство" се допускат техниките акварел, пастел, темпера, графика, колаж, масло, а в "Литература" - жанровете приказка, кратък разказ, есе. Участниците ще бъдат разделени в три възрастови групи - до 10 г., от 11 до 13 г. и от 14 до 19 г. Кандидатите могат да участват и в двете категории с по едно произведение, специално подготвено за конкурса. Творбите ще бъдат оценени от жури, а класираните на първо, второ и трето място във всяка възрастова група ще получат предметни награди.
Крайният срок за участие е 15 май, а творбите трябва да бъдат изпращани на адрес: 1040 София, бул. "Ал.Стамболийски" № 17 стая 218 - за конкурса. Резултатите ще бъдат обявени на 20 май 2005 година на сайта на Министерство на културата и туризма.
 


Сходни връзки

"МЛАДИТЕ ТАЛАНТИ НА БЪЛГАРИЯ В ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди