изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:11 EEST
БЛИЗО СТО УЧАСТНИЦИ В СЕЛЕКЦИОННИЯ КОНКУРС "ДЕТЕ И КУЧЕ"    
КултураВ петък бяха наградени участниците в селекцията за Седмия международен конкурс по изобразително изкуство "Дете и куче", който се провежда ежегодно в полския град Ченстохова.

 Организатори на местната надпревара бяха общината и Полското културно-просветно дружество "Владислав Варненчик". В шестте досегашни издания на конкурса са взели участие хиляди творби от повече от 20 държави. Добрич участва за пръв път в конкурса с представители от 12 образователни звена - училища, детски градини и школи по изобразително изкуство. За участие в конкурса са изпратени 96 рисунки. От тях бяха отличени 20, които ще бъдат изпратени в Полша, а по-късно - изложени в Белгия. На петима от участниците вицеконсулът на Генералното консулство на Полша във Варна - Анна Дженчиоловска, връчи специални награди. На награждаването присъстваха още зам.-кметът Ваня Балчева и Веслава Тошева - председател на Полското културно-просветно дружество "Владислав Варненчик".
 


Сходни връзки

БЛИЗО СТО УЧАСТНИЦИ В СЕЛЕКЦИОННИЯ КОНКУРС "ДЕТЕ И КУЧЕ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди