изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:07 EET
Първите две нови дизелови мотриси Desiro влизат в редовна експлоатация    
НовиниСофия. Първите две нови дизелови мотриси Desiro влизат в редовна експлоатация от началото на тази седмица, съобщиха от БДЖ. Маршрутите на новите влакове са – Добрич – Варна – София – Варна – Добрич и Бургас – София – Кюстендил – София – Бургас.

Двете нови мотриси ще бъдат управлявани от общо 20 машинисти на ден. Във всяка от мотрисите по протежение на целия маршрут на пътуване ще патрулират по двама служители на Транспортна полиция. Цените на билетите за пътуване с мотрисите ще бъдат същите като досегашните цени за пътуване във втора класа с ускорен бърз влак. Резервацията за седящо място ще бъде задължителна, каквато е практиката на БДЖ за тази категория влакове. Предварителната продажба на билети ще се извършва от железопътните бюра и в гарите до 5 дни преди датата на пътуването.
Днес тръгва едната от мотрисите, която ще обслужва маршрута Добрич – Варна – София – Варна – Добрич. Междинните гари, на които ще спира мотрисата по маршрута от Добрич до София и обратно са: Девня, Белослав, Варна, Шумен, Търговище, Горна Оряховица, Плевен и Мездра. Тя ще се движи по този маршрут всеки ден от понеделник до петък включително. В съботно-неделните дни мотрисата ще се движи като пътнически влак по маршрута Добрич – Варна – Добрич с междинни спирания на почти всички гари. (Вижте приложеното разписание.)
На 26 април на първото официално пътуване потегля втората мотриса, която ще се движи по маршрут Бургас – София – Кюстендил – София – Бургас в дните от понеделник до събота. Междинните гари, на които ще спира мотрисата по маршрута от Бургас до Кюстендил, са – Ямбол, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, София, Захарна фабрика, Перник, Радомир и Земен. В неделните дни мотрисата ще се движи по маршрут Бургас – Варна – Бургас. Междинните гари по този маршрут са: Айтос, Карнобат, Търнак, Комунари, Синдел и Повеляново. Втората мотриса Desiro влиза в експлоатация един ден по-късно от първата поради факта, че на 25 април с нея ще се осъществи пробно пътуване по маршрута Кулата – София. Пътуването се осъществява в съответствие с постигнатите договорености между вицепремиера Николай Василев и гръцкия министър на транспорта и съобщенията Михалис Ляпис за пускането в експлоатация на висококачествен международен влак между София и Солун.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Първите две нови дизелови мотриси Desiro влизат в редовна експлоатация | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди