изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:38 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР - 26 АПРИЛ    
Ред и сигурностБюлетин на МВР от 26 април

София. След грубо нарушаване на обществения ред, с оказване на съпротива, за 24 часа в ареста на Осмо РПУ е задържан криминално проявеният К.И. 835 г./, осъждан. Късно вечерта патрул на същото РПУ направил опит да спре за проверка  на ул.”Искърско шосе” лека кола “Фолксваген Голф”, но водачът не се подчинил и побегнал с колата.  При проведените бързи заградителни  действия съвместно с друг автопатрул фолксвагенът е спрян, от колата слязъл К.И., който нападнал с бухалка полицаите и счупил странично огледало на служебния автомобил. Срещу задържания е образувано бързо полицейско производство по чл. 408 Б от НПК. Бързо производство е образувано  в Шесто РПУ и срещу регистрирания  за различни престъплени я Б.Й. 833 г./, осъждан, който вандалствал в кв. “Симеоново”, повредил имущество на местна жителка, а при задържането му от полицейски патрул също оказал съпротива на униформените. След задържане за 24 часа в ареста на РПУ, на Б.Й.  е взета мярка за неотклонение “парична гаранция”. Преди два дни през нощта в Първо РПУ подал жалба италиански гражданин, нападнат от непознати  в клуб на бул. “Цар Освободител”, които насила му отнели 2000 евро и малко левове и избягали. При проведеното издирване криминалисти на РПУ разкрили и заловили извършителите – известният на полицията И.Т./31 г./ и съучастникът му К.И./20 г./, които са задържани за 24 часа в  полицейския арест.
Престъпна група от няколко регистрирани за различни престъпления бе заловена от служители на Четвърто РПУ след поредните им набези по магазини в центъра на столицата. А.С./18 г./, А.В./16 г./, Г.А./17 г./, В.К.г./21 г./,Б.П./18 г./ и И.Н./18 г./ в различно съучастие разбили магазини за часовници, фотокамери и фотоматериали и маркови облекла на улиците “Аксаков”, “Солунска” и “Тодор Каблешков”, като отмъкнали скъпи часовници, компютър, мъжки костюми и други дрехи, които по-късно продали на различни хора или ги оставили в заложна къща. На първия от групата е наложена мярка “задържане под стража” за 72 часа, други трима от съучастниците са задържани за 24 часа, а И. Н. е приведен в Софийския централен затвор.
През изминалото денонощие служители на СКДВР и РПУ разкриха извършителите на 31 криминални деяния.

Пловдив. Възрастна жена от село Иганово бе измамена от мним служител на “Социални грижи”. Около обяд непознат мъж потърсил 76-годишната пенсионерка в дома й. Представил се за служител на “Социални грижи” в Карлово и обяснил на жената, че може да й  съдейства  социалните  й помощи  да бъдат увеличени.  Необходимо било само тя да даде еднократно определена сума пари. Пенсионерката имала вкъщи 144 спестени лева, които  предоставила на непознатия. Не след дълго жената разбрала, че е измамена.

Пазарджик. Криминалисти от РПУ заловиха автор на взломни кражби. 22-годишният Д.А. от с.Ново село  “работил” предимно в района на селата Хаджиево, Огняново и Говедаре. Обект на набезите му били частни домове, от които задигал каквото му попадне - пари, дрехи, битови уреди. Преди седмица той излязъл от затвора, където изтърпявал наказание лишаване от свобода отново за множество кражби. Не минало и ден, когато Д.А. решил да опита дали е във “форма” и атакувал няколко къщи. За негово нещастие обаче, бързо попаднал в полезрението на полицията. Задържан за срок от 24 часа,  а срещу него е образувано полицейско производство.

Благоевград. Товарен “Мерцедес”, пълен с незаконно добит дървен материал, бе засечен при  проверка в петричкото с. Рупите. На 25 април, към 11 часа горски стражари към РУГ – Благоевград съобщили в РПУ–Петрич за движението на камиона, натоварен с около 2,67 куб. м  иглолистен материал. Мерцедесът, ползван от И. Ш. / 43 г./ от същото село, бил паркиран пред дома на водача. 161 броя талпи на стойност около 1000 лева били натоварени и укрити в каросерията на камиона. По случая служители на РПУ са образували бързо полицейско производство.

ПАБ. Вчера сутринта в троянското с.Патрешко възникнал пожар в частен дом, собственост на 73-годишна самотно живееща жена. Най-вероятно огънят е лумнал от самоделно направена печка на твърдо гориво. Изгорял е изцяло вторият етаж от къщата и част от стопанска постройка. След потушаване на огъня, огнеборците открили на втория етаж напълно обгоряло тяло, вероятно на  собственичката на къщата. По случая е образувано е следствено дело.

НСГП. Десетима нелегални кандидат-имигранти направиха неуспешен опит днес след полунощ да преминат границата незабелязани в зоната на ГКПП-Капитан Андреево. Около 12 часа служител на Граничния полицейски участък-Свиленград забелязал движението на групата и в 12.35 часа без да оказват съпротива граничните полицаи задържали 44-годишен турчин и девет афганистанци без документи дза самоличност, сред които и 7-годишно дете. Нарушителите са отведени в ГПУв Свиленград, а детето и баща му – в Транзитния център – Ка. Андреево..

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР - 26 АПРИЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди