изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:52 EEST
Румъния няма да напусне Ирак, днес изтича ултиматумът    
Новини Румънският премиер Калин Попеску Таричану заяви, че правителството няма да изтегли войниците си от Ирак

както поискаха похитителите на тримата румънски журналисти, отвлечени в Багдад, предаде Асошиейтед Прес. Да променим решението би било точно това, което искат похитителите, терористите, каза той, като добави, че това е натиск, който има за цел да промени насоките на Румъния.
Припомняме, че в петък катарската телевизия "Ал Джазира" излъчи видеозапис на румънските журналисти, в който те казват, че похитителите им ще ги убият, ако Румъния не изтегли 800-те си войници от Ирак до вторник, 26 април.
Мари-Жан Йон и Сорин Думитру Мишкоч от частната телевизия Прима, репортерът от в. "Ромъния либера" Овидиу Оханесян и американският бизнесмен от иракски произход Мохамад Мунаф, който има и румънско гражданство, бяха отвлечени в Багдад на 28 март.
Румънският президент Траян Бъсеску каза, че служители работят за освобождаването на журналистите, но не коментира исканията на похитителите. На 25 април катарската новинарска емисия “Ал Джазира” излъчи призив на мюсюлманската общност в Румъния за освобождаването на отвлечените журналисти и техния придружител Мухамад Мунаф, пише вестник “Адевърул”. Американските войници, които убиха италиански специален агент и раниха освободената италианска журналистка в Ирак миналия месец, не са виновни според крайните оценки на американските разследващи, предаде АФП, цитирана от "Фокус".
Италия не признава разследването, заяви служител на правителството.
“САЩ са готови да публикуват доклада, но Италия все още има въпроси,” каза служителят, пожелал анонимност. Според него основния спор между италианската и американската страна е относно скоростта, с която се е приближавало към пропускателния пункт превозното средство, в което са били италианците и комуникацията между италианци и американци преди да започне стрелбата.   http://www.dir.bg
 


Сходни връзки

Румъния няма да напусне Ирак, днес изтича ултиматумът | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.20 секунди