изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 21:16 EEST
БЕЗРАБОТНИ УЧИТЕЛИ ЩЕ ОБУЧАВАТ НА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ    
ОбществоНова национална програма - "Заетост на учители в обучение на деца с увреждания", стартира в България, съобщиха от дирекция "Бюро по труда" в Добрич.

 За трите общини, обслужвани от дирекцията - Добрич, Добричка и Крушари, за тази година са предвидени средства за обучение и заетост на пет лица.
Основната цел на програмата е осигуряване на работа на безработни учители, регистрирани в ДБТ и реализиране на техния преподавателски потенциал чрез ангажирането им с обучение, социална интеграция и повишаване на образователното равнище на деца с различни увреждания. Учителите, включени в програмата, ще бъдат назначени в държавни и общински училища. Трудовите им правоотношения ще бъдат уредени по Кодекса на труда, като се спазва действащата нормативна уредба за заплащане на труда на учителите. Програмата цели намаляване на безработицата и гарантирането на социална защита на групите в неравностойно положение. Ще бъдат обучавани деца с различна степен на увреждания, които не са обхванати от училища и заведения за социални услуги и изостават в развитието си, както и такива, които се нуждаят от допълнителни грижи във връзка с образованието си. Обучението ще се извършва по индивидуални програми и ще бъде пригодено към нуждите на детето. 

 


Сходни връзки

БЕЗРАБОТНИ УЧИТЕЛИ ЩЕ ОБУЧАВАТ НА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди