изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:19 EEST
АЛБЕНА И БАЛЧИК СЪЗДАВАТ АКЦИОНЕРНО ДРУЖЕСТВО "ТИХИЯ КЪТ"    
Туризъм

Първото съвместно акционерно дружество ще бъде учредено между община Балчик и “Албена” АД, след като общинският съвет вчера взе положително решение за създаването му. Дружеството ще се казва “Тихия кът” и ще бъде с предмет на дейност хотелиерство, ресторантьорство, туроператорска дейност и други.



Общинското участие ще бъде чрез апортна вноска, а именно почивната база в крайморската част на града “Тихия кът”, с обща площ 26 015 кв. м. В базата има масивна двуетажна сграда, ресторант, вили, тенис корт и други помещения. Съотношението на капитала ще бъде 40% за община Балчик и 60% за “Албена” АД.

Доскоро комплексът в крайбрежната част на Балчик бе обект на спор между общината и областната управа в Добрич. Съдебните дела бяха прекратени, след като двете страни се договориха да оттеглят исковете си за спорни имоти, с цел реализиране на инвестиционни предложения.

По време на дебатите някои от общинските съветници изразиха недоволството си от процентното разпределение на дяловете и предложиха доминиращият дял да бъде общинският. “Това обаче задължава общината да бъде мениджър на дружеството и ще влязат по-малко инвестиции в комплекса”, каза в отговор кметът Красимир Михайлов.

“За нас най-важното е, че се създава съвместно дружество. Заедно можем да печелим”. С тези думи се обърна към местните депутати изпълнителният директор на “Албена” АД Красимир Станев. Той уточни, че комплексът има голям потенциал, който тепърва ще се развива. “Тих кът” не е единствената перспектива за съвместно дружество. Балчик предстои да развива яхтеното пристанище, Батовската долина, военното летище, СКК “Тузлата” и други. Партньорството с общинския съвет е по-важно, а не процентното разпределение на дяловете”, подчерта още Станев.

Инвестиционната политика и дейност на дружеството ще бъдат експлоатирането на “Тихия кът”, изграждане на подземен паркинг или друг равностоен проект в центъра на града, както оформяне на предплощадно пространство пред новата сграда на общинска администрация на пл. “21 септември”.

Предвижда се създаденото акционерно дружество да финансира ежегодно община Балчик със сума в размер на 50 000 лв. при положителни финансови резултати

Албена ГЕНОВА

 


Сходни връзки

АЛБЕНА И БАЛЧИК СЪЗДАВАТ АКЦИОНЕРНО ДРУЖЕСТВО "ТИХИЯ КЪТ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди