изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:40 EEST
НА ЧЕТИРИ ЕСТРАДИ ЩЕ СЕ ПРЕДСТАВЯТ УЧАСТНИЦИТЕ В ДЕБРЕНЕ    
КултураЧетири ще бъдат тази година естрадите, на които своето творчество ще представят участници в празника на община Добричка "Песни и танци от слънчева Добруджа" край село Дебрене.

 Както НДТ писа, празникът ще е на 18 юни. Участниците ще бъдат оценявани от изтъкнати фолклористи, освен наградения фонд от 3000 лева са предвидени и грамоти за всички изпълнители. За пореден път се очаква да се представят състави от община Добричка, Добрич, Балчик, Тервел, Шабла, Ген. Тошево, Крушари, Каварна, Аксаково, Силистра. Тази година "Песни и танци от слънчева Добруджа" е регионален събор, предхождащ деветия Национален събор на българското народно творчество в Копривщица.
Подготовката и провеждането на празника на община Добричка се извършва от Организационен комитет с председател кметът на общината Петко Петков и членове - общински съветници, кметският наместник на с. Дебрене, кметство и читалище на с. Стожер, общинска администрация. Техническата подготовка включва хигиенизиране на района, укрепване и озеленяване на естрадите, подравняване на пътя до местността "Славната канара", ел.-захранване на естрадите, озвучаване, осигуряване на указателни табели и охрана. Медицинското обслужване ще бъде осъществявано от лекарските практики на селата Стожер и Стефаново. Художествената реклама включва плакати за естрадите, транспаранти, покани, програми, грамоти, документиране на събора на видеокасети. При лошо време изявите ще се проведат в читалищата на селата Стожер, Стефаново, Плачи дол и Бранище.
Съборът се провежда от 37 години. Миналата година в него се представиха 1 680 изпълнители.

 


Сходни връзки

НА ЧЕТИРИ ЕСТРАДИ ЩЕ СЕ ПРЕДСТАВЯТ УЧАСТНИЦИТЕ В ДЕБРЕНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.16 секунди