изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:16 EEST
МЕРКИ ЗА ЗАДЪРЖАНЕ НА ДЕЦАТА В УЧИЛИЩЕ ПРИЕМА ОбС НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА    
НовиниМерки за подобряване на оборудването на материалната база, условията на труд, разширяване на извънкласните дейности, качеството на обучението с цел задържане на учениците в училищата на територията на община Добричка ще предложи на днешната сесия на ОбС кметът Петков Петков.

От докладната му записка става ясно, че мрежата на детските заведения в общината за учебната 2004/2005 г. обхваща 27 целодневни детски градини с 32 групи с общ брой деца 661 и пет полудневни ДГ с 58 деца. В градините са обхванати 85 процента от децата с постоянен адрес. В община Добричка има 18 основни и 3 начални училища. Към основните училище в селата Божурово и Фелдфебел Дянково от тази година са разкрити и подготвителни класове, в които се осъществява задължителната подготовка на 6-годишните деца преди постъпването им в първи клас. В училищата през учебната 2004/2005 г. се обучават 1 962 ученици в 120 паралелки от първи до осми клас.
На сесията днес предстои да бъдат приети информация, план-програма и план-сметка относно подготовката и провеждането на празника на община Добричка "Песни и танци от слънчева Добруджа". На съветниците ще бъде предложено да вземат решение за изготвяне на Наредба за символиката на общината. Те ще се запознаят и с предложения на председателя на ОбС Славка Петрова за изработване на знаме на общината и за въвеждане на Почетна книга. Ще бъде разгледан анализ на състоянието на водопроводната мрежа на територията на общината, както и информация за състоянието на пожарната безопасност в населените места и обектите.

 


Сходни връзки

МЕРКИ ЗА ЗАДЪРЖАНЕ НА ДЕЦАТА В УЧИЛИЩЕ ПРИЕМА ОбС НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
МЕРКИ ЗА ЗАДЪРЖАНЕ НА ДЕЦАТА В УЧИЛИЩЕ ПРИЕМА ОбС НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА
Автор: Anonymous да 2005-04-27 @ 20:22 EEST
ОБОРУДВАЙТЕ ГО С ПО КАЧЕСТВЕНИ УЧИТЕЛИ,
ЕДВАЛИ КОМПЮТЪРА ЩЕ НАУЧИ ДЕЦАТА НА ЧОВЕЧНОСТ.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди